Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξωγήινοι

«Τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα (UAP) βρίσκονται στον εναέριο χώρο μας, ωστόσο δεν αναφέρονται. Αυτές οι εμφανίσεις δεν είναι σπάνιες, ούτε μεμονωμένες. Είναι ρουτίνα.». «Πληροφορήθηκα στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων μου για ένα πρόγραμμα ανάκτησης συντριβών «UAP» και αντίστροφης μηχανικής πολλών δεκαετιών, στο οποίο που απαγορεύτηκε η πρόσβαση.» «Πιστεύετε ότι τα «UAP» συνιστούν πιθανή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια;» «Ναι και θα σας πω γιατί: Η τεχνολογία που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ ανώτερη από οτιδήποτε είχαμε εμείς.»

Είναι αποσπάσματα από την ιστορική ακρόαση στο Κογκρέσο, τριών βετεράνων του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι κατέθεσαν όσα στοιχεία συγκέντρωσαν είτε από μαρτυρίες άλλων, είτε από δικά τους βιώματα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η συζήτηση που άνοιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της εξωγήινης ζωής, συνεχίζεται, κρατώντας ζωντανό των ενδιαφέρον των πολιτών.

Απαντήσεις στο μείζον ερώτημα κατά πόσον δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θα δώσει και έρευνα του αστροφυσικού στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Avi Loeb.

Μαζί με την ομάδα του, ολοκλήρωσαν μια αποστολή που στοίχισε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακτώντας μικροσκοπικά μεταλλικά θραύσματα από το σημείο συντριβής ενός μυστηριώδους αντικειμένου το 2014, στην ακτή της Παπούας Νέας Γουινέας. Μέχρι σήμερα, το αντικείμενο αυτό, θεωρείτο μετεωρίτης.

«Αυτό το αντικείμενο κινείτο πολύ γρήγορα, γρηγορότερα από το 95% των αστεριών κοντά στον ήλιο, που είχε υλική αντοχή, πιο σκληρή από όλους τους βράχους που είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες στον κατάλογο της NASA.», ανέφερε ο Avi Loeb.

Σε σχέση με το τι θα σημαίνει για την ανθρωπότητα η απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης ζωής…

«Θα πρέπει να καλωσορίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι θα μας παράσχει πληροφορίες από τις οποίες μπορούμε να διδαχθούμε. Και θα μας εμπνεύσει για να εξερευνήσουμε το διάστημα, ίσως μας κάνει και καλύτερους αντί να πολεμούμε ο ένας τον άλλο.» σημείωσε ο Avi Loeb.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δημοσιευτεί εντός των επόμενων βδομάδων.