Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι αναφορές για εξωγήινους και για άγνωστα αντικείμενα στους ουρανούς, φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά από ογδόντα χρόνια με μαρτυρίες πολιτών και κυβερνήσεων.

Το κεφάλαιο «εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν» άνοιξε μετά από δίωρη ακρόαση χθες στο Κογκρέσο, η οποία και έγινε με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα πολυάριθμα μυστηριώδη εναέρια αντικείμενα που παρατηρούνται και καταγράφονται από στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το 2004 έως το 2020 καταγράφηκαν στους ουρανούς 144 περίεργες θεάσεις, αριθμός που τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Από το 2021 έως και πέρσι έγιναν αναφορές για 366 θεάσεις. 

Οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στο Αμερικανικό Κογκρέσο αναφέρθηκαν στα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα τα λεγόμενα UAP, έναν νέο όρο που περιλαμβάνει τα μη ταυτοποιημένα ανώμαλα φαινόμενα, με τα όσα ακούστηκαν να είναι εξωπραγματικά.

«Οι πιλότοι αναφέρουν UAP (μη ταυτοποιημένα ανώμαλα φαινόμενα) σε υψόμετρα που εμφανίζονται από πάνω τους στα 40.000 πόδια κάνοντας ανεξήγητους ελιγμούς όπως δεξιόστροφες στροφές και ανάδρομες τροχιές. Μερικές φορές αυτές οι αναφορές επαναλαμβάνονται με πολυάριθμες πρόσφατες θεάσεις βόρεια της Χαβάης και στον Βόρειο Ατλαντικό», δήλωσε ο Ράιν Γκρέβις, πρώην πιλότος Ναυτικού.

Οι εμπειρίες και μαρτυρίες που ακούστηκαν χθες έχουν προκαλέσει την αντίδραση των γερουσιαστών οι οποίοι ζητούν περισσότερη διαφάνεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργος Δανός: «Τα τελευταία περίπου ογδόντα χρόνια υπάρχει ένα πρόγραμμα χρησιμοποίησης σκαφών εξωγήινης προέλευσης που έχουν πολύ προηγμένες τεχνολογίες, κατά αιώνες πιο μπροστά από τις οποιεσδήποτε τεχνολογίες της ανθρωπότητας.Πάνε από μηδέν μέχρι δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου».

Όπως εξήγησε ο κ. Δανός οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο στάδιο αξιοποίησης των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν οι εξωγήινες μορφές, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο σε ανθρώπινη μορφή καθώς προκύπτει ζήτημα για την ασφάλεια της Γης, αφού δεν μπορούν να τα πλησιάσουν.