Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιταμαρ μπεν-γκβιρ

Ισραηλινοί πολίτες εντόπισαν χθες (05/08) βράδυ τον Υπουργό Εθνικής Ασφαλείας της χώρας τους, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, σε ξενοδοχείο της Πάφου, που επέλεξε για ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές και όπως μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά ΜΜΕ, δεκάδες διαδήλωσαν έξω από το ξενοδοχείο στην Πάφο το μεσημέρι του Σαββάτου, κρατώντας ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, μόλις εντόπισαν χθες βράδυ τον Μπεν-Γκβιρ σε ξενοδοχείο της Πάφου, Ισραηλινοί πολίτες τον προπηλάκισαν και του απευθύνθηκαν ρωτώντας τον ειρωνικά «εάν ήρθε στην Κύπρο που έχει δημοκρατία, για να κοιμάται ήσυχος το βράδυ». Ο Μπεν-Γκβιρ φέρεται να τους απάντησε ότι «παρότι είστε αριστεροί, εμείς συνεχίζουμε να σας αγαπάμε».

Σήμερα το μεσημέρι δεκάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν με μεγάφωνα έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ στην Πάφο. «Μάζεψε τα λερωμένα χέρια σου και μην αγγίζεις την δημοκρατία μας», φώναξε μεταξύ άλλων Ισραηλινή διαδηλώτρια συμπληρώνοντας ότι «όπου και να βρίσκεστε, είτε μέσα στο Ισραήλ είτε οπουδήποτε στο εξωτερικό, εμάς θα βρίσκετε απέναντί σας».

Το βίντεο με τη διαδήλωση των Ισραηλινών πολιτών που έγινε σήμερα το μεσημέρι έξω από το ξενοδοχείο της Πάφου κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στο Ισραήλ.

Απόψε έχουν προγραμματισθεί δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις ισραηλινές πόλεις, με κεντρική εκδήλωση στο κέντρο του Τελ Αβίβ, κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η ισραηλινή Κυβέρνηση για 31η συνεχή εβδομάδα.