Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαδικτυο ασφαλεια

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 60 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διαδικτυακής απάτης, που διαπράχθηκε το 2019, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος συνελήφθη στη Ισπανία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του, εκδόθηκε χθες στην Κύπρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί από νομική σύμβουλο εταιρείας στη Λεμεσό, τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με την οποία, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην αγορά προϊόντων από ισπανική εταιρεία.

Μετά από επικοινωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνήθηκε όπως η εταιρεία του προχωρήσει στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €93.187 σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Ωστόσο σε νέα επικοινωνία, που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ουδέποτε έλαβε το χρηματικό ποσό και επρόκειτο για απάτη, αφού έγινε υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

Δείτε εδώ, περισσότερες πληροφορίες:  https://www.cypruspolicenews.com/archives/category/simboules_pros_to_koino/%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bf%cf%85.