Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δολοφονια λεμεσος 2

Στο μαρτυρικό υλικό της Αστυνομίας προστίθεται το πόρισμα των νεκροτομών που διενεργήθηκαν, από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, στις σορούς του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου και του 51χρονου Μιχάλη Μιχαήλ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από μπυραρία στον Ύψωνα. 

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «ο θάνατος του 44χρονου προήλθε από αιμορραγικό σοκ και αιμορραγία προκληθείσα από νύσσον και τέμνον όργανο και του 51χρονου από αιμορραγία που προκλήθηκε μετά από τραυματισμό από νύσσον και τέμνον όργανο». 

Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου στο δικαστήριο οι δυο ύποπτοι, ένας 49χρονος και ένας 54χρονος, καθώς επανασυνελήφθηκαν για το αδίκημα και δεύτερου φόνου εκ προμελέτης, μετά τον θάνατο του 51χρονου - τα μεσάνυχτα - ο οποίος νοσηλευόταν κρίσιμα τραυματισμένος. 
 
Υπενθυμίζεται ότι γύρω στα μεσάνυχτα ψες, υπέκυψε στα τραύματά του ο 51χρονος Μιχαλάκης Μιχαήλ, ο οποίος είχε τραυματιστεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συμπλοκής έξω από μπουραρία στον Ύψωνα, στη Λεμεσό. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκε θανάσιμα και o 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου, ο οποίος υπέκυψε λίγα λεπτά μετά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε και ένας 43χρονος με ελαφρά τραύματα. 

Όπως αναφέρεται από αστυνομκές πηγές δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποια ήταν η αιτία της συμπλοκής και το κίνητρο του διπλού, εν τέλει φόνου. 

Το χρονικό του διπλού φόνου

Η συμπλοκή σημειώθηκε γύρω στις 2π.μ. χθες. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία τα δύο θύματα έτρεξαν να βοηθήσουν φίλο τους ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δύο άλλα πρόσωπα, ηλικίας 49 και 54 ετών. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά, με αιχμηρό αντικείμενο, τόσο ο 44χρονος, όσο και ο 51χρονος οι οποίοι στη συνέχεια υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ ελαφρότερα τραύματα υπέστη ο 43χρονος.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, τα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο γνωρίζονται. Ο 49χρονος είχε κάποιες προσωπικές διάφορες με τον 43χρονο φίλο των θυμάτων, ο οποίος ήταν παρών στο σκηνικό και τραυματίστηκε ελαφρά από το επεισόδιο.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου, ο οποίος έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, στο λαιμό. Ο 51χρονος Μιχαλάκης Μιχαήλ έφερε επίσης τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, στο πρόσωπο και την τραχηλική χώρα. Ο 43χρονος φέρει τραύμα στο χέρι.

Ο 49χρονος και ο 54χρονος, συνελήφθησαν χθες δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση μετά από σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε εναντίον τους από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.