Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λ

Στο έλεος του θεού βρίσκονται οι κλινήρεις ασθενείς οι οποίοι μεταβαίνουν στο σπίτι τους καθώς  η φροντίδα που μπορούν να έχουν από τους οικείους τους,  δεν καλύπτει ποσώς την 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη την οποία χρειάζονται.  

Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Πάμπος Παπαδόπουλος από την εκπομπή του ΑΝΤ1, Μέρα Μεσημέρι, εκατοντάδες ασθενείς με διάφορες παθήσεις δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν λόγω προβλημάτων υγείας και είναι στην κυριολεξία «ξεκρέμαστοι».

Πάμπος Παπαδόπουλος – Πρόεδρος ΟΣΑΚ

«Υπάρχει κατ’ οίκον νοσηλεία που επισκέπτεται τους ασθενείς αυτούς περίπου μια φορά την εβδομάδα  και ειδικά όταν μιλάμε για άτομα που είναι σε συσκευή αναπνευστήρα Πες ότι σβήνει ο αναπνευστήρας η ώρα 12 τα μεσάνυχτα ποιον καλείς;». 

«Πρέπει να υπάρχει ο γιατρός αναφοράς στο νοσοκομείο, να μεταφέρεται πίσω το πρόβλημα το οποίο υπάρχει και εκεί να δίδονται οι οδηγίες από τον γιατρό πλέον πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ασθενής», είπε.

Η ΟΣΑΚ έθεσε το πρόβλημα αυτό τόσο στο πρόεδρο της Δημοκρατίας,  όσο και στον ΟΚΥπΥ με τον οργανισμό, ενώ πρόθεση  των οργανωμένων ασθενών είναι  όπως αποταθούν και στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.