Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, θα ληφθεί η απόφαση για τον τελούνται σε αργία από το 1998 Παγκράτιο Μερακλή.

Το ζήτημα απασχόλησε μεγάλο μέρος της πρωινής συνεδρίασης της 13ης Ιουνίου χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση στο αίτημα για άρση της αργίας που κατέθεσε μέσω επιστολής ο αρχιμανδρίτης Παγκράτιος και την οποία διαβίβασε ενώπιον της Συνόδου ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Όπως επισήμανε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου «Επειδή τα νεότερα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν είχαν υπόψη τα γεγονότα της επιβολής αργίας, ζήτησαν να μελετήσουν το σχετικό αρχείο και να εξετάσουν το θέμα σε επόμενη συνεδρία αφού καλέσουν προς τούτο και τον ίδιο.»

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση, ο Παγκράτιος Μερακλής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» επισήμανε ότι δεν ξέρει τι εξηγήσεις θέλουν από τον ίδιο για τα γεγονότα αλλά είναι έτοιμος να παρουσιαστεί ξανά ενώπιον της Ιεράς Συνόδου όποτε τον καλέσουν.

Όπως τόνισε, «Δεν με πλήγωσε καθόλου η απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Πιθανόν να μην με ήξεραν γιατί ήταν απροετοίμαστοι ή μπορεί να ήθελαν και μια πλήρη εικόνα της κατάστασης.»

Παγκράτιος Μερακλής:

Δεν νιώθω ούτε πικρία, ούτε απογοήτευση, ούτε πόνο. Όποτε με καλέσουν είμαι έτοιμος να πάω.

 

Για την ίδια υπόθεση μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου τονίζοντας ότι δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες για την περίπτωση του Παγκράτιου Μερακλή. «Η δικαιολογία ότι τα νεαρότερα μέλη της Συνόδου χρειάζονται περισσότερη ενημέρωση είναι απαράδεκτη. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Συνόδου και να μην γνωρίζεις. Οι παλαιότεροι θα μπορούσαν να ενημέρωσουν τα νεότερα μέλη, εάν αυτό είναι το πρόβλημα.», ανέφερε μεταξύ άλλων.