Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Επίτροπη Θεσμών κόκκινος Φακέλλων

Καμία έξωθεν παρέμβαση δεν έγινε για επηρεασμό των εργασιών της επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην εξέταση υποθέσεων που αφορούν τους κόκκινους φακέλους, ανέφερε ο επικεφαλής της Άνδρέας Καπαρδής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», μίλησε για συστημική διάσταση του φαινομένου και σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα υπάρχουν αποτελέσματα στη διερεύνηση.

Δεν θέλησε πάντως να αποκαλύψει εάν από τα στοιχεία που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη στην επιτροπή ο νομικός Χάρης Σαββίδης, προκύπτουν ποινικά αδικήματα. 

« Ο κ. Σαββίδης μετά που παρουσιάστηκε στη Βουλή, ήρθε την περασμένη Τρίτη στην επιτροπή μας και μας έφερε μάλιστα σε κείμενο γραπτό αρκετά ογκώδες πρέπει να πω αρκετά μεγάλο τα στοιχεία που είχε», επισήμανε ο κ. Καπαρδής.

Σήμερα έπιασαν δουλεία οι δυο λειτουργοί οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή έλαβαν τους όρους εντολής τους από την Eπιτροπή για διερεύνηση της υπόθεσης των 16  φακέλων που ενδεχομένως να έχουν αποκρυβεί και παρουσιάστηκαν στη Βουλή ως «χαμένοι»,

Οι δύο λειτουργοί θα πρέπει εντός 45 ημερών να καταθέσουν το πόρισμα τους.

Ενώπιον της επιτροπής το 2021 τέθηκαν 17 ύποπτοι φάκελοι εκ των οποίων πέντε κόκκινοι, το 2022 οι ύποπτοι φάκελοι ήταν 50 εκ των οποίων οι 13 κόκκινοι ενώ για το 2023 μέχρι στιγμής υπήρξαν 14 φάκελοι με τους κόκκινους να είναι τέσσερις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε και στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων. 

«Υπάρχει ένας αριθμός υποθέσεων που εκκρεμεί στη Νομική Υπηρεσία. Καταλαβαίνω ότι έχουν φόρτο όμως έστελνε καλύτερα το μήνυμα ένα ήταν ταχύτερη η διεκπεραίωσή αυτής της διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Καπαρδής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, τις τελευταίες μέρες έχει ζητήσει ενημέρωση για το σύνολο των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και αφορούν κόκκινους φακέλους ή ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, σε ποιο σημείο βρίσκεται η διερεύνησης τους και εάν υπήρξαν καθυστερήσεις. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει ακόμη και υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.