Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Περικλέους

Σε καταχώρηση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του 31χρονου Άγγελου Περικλέους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με αίτημα εκδίκασης από το Κακουργιοδικείο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες στη Νομική Υπηρεσία, έχει αποφασιστεί η ποινική δίωξη του 24χρονου για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης αλλά και άλλων αδικημάτων και στο ίδιο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και ο 71χρονος για άλλα αδικήματα καθώς και η 59χρονη».

Ο 24χρονος κατηγορείται επίσης για συνωμοσία, απαγωγή με σκοπό το φόνο, εμπρησμό οχήματος και για παράνομη κατοχή και χρήση σφαιρών και πυροβόλου όπλου. Ενώ ο ηλικίας εβδομήντα-ενός θείος του είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος. Και η 59χρονη μητέρα του χάκερ, κατηγορούμενη για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φαίνεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι στο γιό της.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την κράτηση των τριών μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα γνωστοποιήσει την απόφαση του για τη συνέχεια. Εάν δηλαδή θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Επαρχιακό ελλείψει πτώματα και φονικού όπλου ή εάν θα πάρει το δρόμο για το Κακουργιοδικείο

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, αφού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.