Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαλάζι

Για άλλο ένα χειμωνιάτικο σκηνικό προετοιμάζει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μετά τις χθεσινές καταιγίδες και την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε κυρίως περιοχές της Λευκωσίας, έρχεται να προστεθεί και νέα κίτρινη προειδοποίηση από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Όπως δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1 ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Παναγιώτης Μούσκος, «περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές με επίκεντρο τις περιοχές του εσωτερικού. Θα αρχίσει να φεύγει από την περιοχή τη Δευτέρα αυτή η αέρια μάζα, μέχρι τότε όμως αυτές τις ώρες του απογεύματος θα έχουμε καταιγίδες οι οποίες είναι πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο να μας δίνουν χαλάζι στο επίκεντρο τους. Οι καταιγίδες διαρκούν γύρω στα 30 με 40 λεπτά».

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής κάνουν λόγο για παρόμοια εικόνα τη Δευτέρα και την Τρίτη, κάτι που αναμένεται να αλλάξει από την Τετάρτη, όπου η πρόβλεψη κάνει λόγο για κυρίως αίθριο καιρό και μερική άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία χρονικά πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η θερμοκρασία σήμερα  θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα νοτιοανατολικά, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις που αρχικά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.