Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαλάζι

Δεν λέει να υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κύπρο τις τελευταίες ώρες. Λίγο προτού εκπνεύσει η κίτρινη προειδοποίηση, το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί αύριο Κυριακή, μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με το Τμήμα, κατά τη διάρκεια της κίτρινης προειδοποίησης αναμένονται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση, κυρίως στο εσωτερικό.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 21 κλήσεις στις περιοχές Καϊμακλί, Παλουριώτισσα, Άγιος Παύλος, Παλαιά Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι κλήσεις αφορούσαν άντληση ομβρίων υδάτων από υποστατικά και κυρίως καταστήματα, πτώσεις και μετακινήσεις δένδρων, ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες χωρίς να κινδυνεύουν άμεσα και ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων. Επιπλέον, στην προσπάθεια συνέβαλε και το Συμβούλιο Αποχετεύσεως με προσωπικό και ένα όχημα.
 

 

Πάντως η σημερινή ημέρα θέλει τους κατοίκους αρκετών περιοχών, ειδικότερα της πρωτεύουσας να γίνονται μάρτυρες έντονων καιρικών φαινομένων, κυρίως από νωρίς το απόγευμα. Αρκετοί χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτούν την εικόνα που παρατηρείται στις περιοχές τους, με το όλο σκηνικό να μην παραπέμπει καθόλου στον μήνα Μάιο τον οποίο διανύουμε.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια.

Ενώ για αύριο Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, παρόλο που τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

*Βίντεο από: Facebook/Καιρόφιλοι Κύπρου