Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθη

Προκύπτουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης των τριών ξενοδοχείων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου σε Τ/κ επιχειρηματία. 

Όπως έχει γίνει ήδη αναφορά χθες, προχώρησε στην υποβολή αίτησης στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας μέσω των δικηγόρων του, ωστόσο η επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο λόγω ελλείψεων σε εγγραφα. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής σε δηλώσεις του στον τ/κ τύπο επιβεβαίωσε οτι ο φάκελος κατατέθηκε ενωπιον τους, ωστόσο θα επιστραφεί για τον λόγο που έχει προαναφερθεί, επιμένοντας να μην αποκαλύπτει για λόγους εμπιστευτικότητας το ονομα του αγοραστή. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε χαρακτηριστικά οτι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας Yeni Bakis, οτι η πώληση εχει πραγματοποιηθεί, δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. 

Ο Τ/κ τύπος ασχολείται και σήμερα με το θέμα και ευρύτερα με τις περιουσίες Ε/κ στα κατεχόμενα και στο Βαρώσι. Η Κibris, αναφέρει επικαλούμενη δηλώσεις του Γ.Γ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και μέλους της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας, Ογουζχάν Χασίπογλου, οτι μπορεί να υπάρξει σκέψη για ειδικό νόμο, για το πώς μπορούν να γίνουν αγοραπωλησίες περιουσιών στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου. 

Η κυβέρνηση παραμένει πάντως σε εγρήγορση, παρακολουθεί τις εξελίξεις ωστόσο οπως ανέφερε και χθες ο ΥΠΕΣ λόγω του οτι πρόκειται για ιδιωτική συμφωνία, δεν νομιμοποιείται το Υπουργείο να εμπλακεί.