Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο8θ

Με πρωτοσέλιδο τίτλο που αναφέρει ότι «Έγινε αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» κυκλοφορεί η τ/κ εφημερίδα Yeni Bakis, δίνοντας συνέχεια στο πολύκροτο ζήτημα της αγοράς τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων από Τ/κ επιχειρηματία.

Yeni Bakis

«Κατόπιν συμφωνίας με τους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες, ο Τ/κ επιχειρηματίας υπέβαλε χθες την απαραίτητη αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας για να καταστεί δυνατή η πώληση και η μεταβίβαση των ξενοδοχείων δυνάμει του «νόμου».

Το ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάζεται και φωτοτυπία της αίτησης προς την Επιτροπή, δημοσιεύεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας, η οποία πέραν του ότι ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ενώπιον της οποιαδήποτε αίτηση για την συγκεκριμένη πράξη, υπέδειξε ότι δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας πώλησης, εφόσον η περιοχή παραμένει υπό στρατιωτικό καθεστώς.  

Η ταυτότητα του Τ/κ επιχειρηματία παραμένει πάντως μυστική αν και έχει παρέλθει μια βδομάδα από την αποκάλυψη της συμφωνίας αγοραπωλησίας, γεγονός που προκαλεί ποικίλες συζητήσεις και στα κατεχόμενα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν αν είναι όντως Τ/κ, κάνοντας λόγο είτε για Τούρκο ή Ε/κ επιχειρηματία ή ακόμη και για Ισραηλινούς επενδυτές.

«Δεν μπορούμε να εμπλακούμε»

Η κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση για το ζήτημα, μετά και την συνάντηση την Τρίτη του ΥΠΕΞ με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό τηρείται ενήμερος για τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται με την επιστροφή του να συγκαλέσει σύσκεψη για το ζήτημα.

Για το θέμα της συμφωνίας αγοραπωλησίας των ξενοδοχείων στην περίκλειστη πόλη, ρωτήθηκε εκ νέου ο ΥΠΕΣ.

Κωνσταντίνος Ιωάννου- Υπουργός Εσωτερικών

Από τη στιγμή που δεν έχει κατατεθεί στο Κτηματολόγιο, δεν μπορούμε εμείς ως Υπουργείο Εσωτερικών να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάτι να διερευνήσουμε. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στο πωλητήριο έγγραφο, είναι μια ιδιωτική συμφωνία στην οποία το ΥΠΕΣ δεν νομιμοποιείται να εμπλακεί

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω μέτρα εάν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις.