Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε η σεξουαλική παρενόχληση να θεωρείται διακριτό πειθαρχικό παράπτωμα και στην περίπτωση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενέκρινε κατά την σημερινή (02/05) του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, «μέχρι σήμερα τέτοιους είδους συμπεριφορές κρίνοντας ως ανάρμοστες αλλά δεν εξετάζονταν ως διακριτή».

Το Υπουργικό έλαβε, επίσης, απόφαση, όπως ενταχθούν στο Σχέδιο Εξοικονομώ και Αναβαθμίζω για τις κατοικίες, εκτοπισθέντες που διαμένουν σε προσφυγικούς συνοικισμούς, μεταξύ των οποίων και αυτοί που είναι σε έδαφος που ελέγχουν οι Βρετανικές Βάσεις, και οι οποίοι θα δικαιούνται αυξημένη χορηγία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, «αφορά την αναβάθμιση κατοικιών για να μην υπάρχουν ενεργοβόρες ηλεκτρονικές συσκευές μονώσεις ώστε να γίνεται οικονομία ηλεκτρικής ενέργειας».

Τέλος άναψε το «πράσινο φως» και στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, για απλοποίηση και συντόμευση των διαδικασιών για αμοιβαία αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα.