Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγορά ψώνια τραπέζι φρούτα λαχανικά

Το Διάταγμα για μηδενικό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας σε έξι βασικά προϊόντα για περίοδο έξι μηνών, εγκρίθηκε στην απογευματινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, μέχρι τις 31/10/2023, μηδενικός συντελεστης ΦΠΑ θα ισχύει στα ακόλουθα προϊόντα

  1. Ψωμί
  2. Γάλα 
  3. Αυγά
  4. Παιδικές τροφές
  5. Παιδικές Πάνες
  6. Πάνες ενήλικων
  7. Προϊόντα Γυναικείας Υγιεινής Προστασίας

Το Υπουργικό στην απογευματινή του συνεδρίαση ενέκρινε το σχετικό διάταγμα, υπολογιζόμενου δημοσιονομικού κόστους 11 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, την ανακούφιση των νοικοκυριών από την αυξημένη τιμή σε βασικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Μάκη Κεραυνό, «θα έχει διάρκεια έξι μήνες. Θα ισχύει από την Παρασκευή που θα υπάρξει δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31/10/2023».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επεξεργάζεται την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και σε μια άλλη σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Με τον Υπουργό να δηλώνει: «Όμως επειδή δεν είναι συντελεστής που μας επιτρέπει η οδηγία και θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ακολουθήσει αργότερα και που ελπίζω δεν θα είναι μακριά».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών