Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δσ

Πιστοί στη συνήθεια της τελευταίας στιγμής, αρκετοί ήταν και φέτος οι κύπριοι που εκμεταλλεύτηκαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό λειτουργίας των λαϊκών αγορών, υπεραγορών και ζαχαροπλαστείων, για να κάνουν τα ψώνια για το αυριανό γλέντι με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1:

«Οικογενειακός με τα παιδιά, είναι συλλογική η βοήθεια. Ο παππούς και τα παιδιά. Το κοτόπουλο και το αρνί, είναι ιδιότροποι οι πελάτες».

« Με την οικογένεια στο σπίτι, εδώ δεν θα πάμε πούποτε.Το μαγείρεμα είναι προτέρημα της οικοδέσποινας».

«Οικογενειακά όπως κάθε χρόνο, οικογένεια, φίλοι».

«Όπως πάντα τέτοιες γιορτές τις περνάς οικογενειακώς, έχουν το οι ημέρες έχουν το γιορτές». 

Παρά την αύξηση των τιμών, οι καταναλωτές γέμισαν τα καλάθια τους με αρνάκι για την καθιερωμένη σούβλα, με υλικά για την παραδοσιακή μαγειρίτσα, καθώς και με φρούτα και λαχανικά.

Δηλώσεις πολιτών:

«Σούβλα παραδοσιακά, θα έρθουν τα παιδιά,ευρύτερη οικογένεια, συμπεθεριά κλπ».

«Βασικά τη σούβλα. Θα αλλάξουν οι ρόλοι αύριο για λίγο αλλά αυτό νομίζω θα είναι το ιδεώδες και θα περάσουμε ωραία». 

« Θα περιλαμβάνεται κατσίκι, εμείς προτιμούμε το κατσίκι, το κοτόπουλο και μερικούς μεδέζες που είναι για τη συγκεκριμένη ημέρα».

Για κάποιους ήρθε η στιγμή της χαλάρωσης. Καθώς τα ηνία για το μαγείρεμα και το γύρισμα του αρνιού στη σούβλα θα αναλάβουν αύριο οι νεότεροι.

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1:

«Θα πάμε στα παιδιά στα εγγόνια. Ομπρίττερα έκαμα τα εγώ, τωρά ανάλαβαν τα παιδιά μου. Ερ: ώρα για ξεκούραση λοιπόν. Ακριβώς διότι εμεγάλωσα ποιον δεν μπορώ».

«Μια χαρά με τα παιδιά μας. Ερ: Θα μαγειρέψετε εσείς για τα παιδιά σας ή τα παιδιά για εσάς; Τα παιδιά για εμάς. Θα κάμουν τις σούβλες τους, από όλα». 

Λόγω καλών καιρικών συνθηκών, αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να έρθουν αύριο πιο κοντά στη φύση.

«Θα το κάνουμε στην ύπαιθρο έχουμε ένα μικρό κτήμα προς τη Λάρνακα, θα ανάψουμε τα κάρβουνα, θα κάνουμε τους μεζέδες μας και θα περάσουμε όσο μπορούμε καλύτερα».

«Θα πάμε έξω. Θα πάμε στο βουνό, με τα παιδιά».

Το αδιαχώρητο παρατηρείτο σήμερα και στα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, αφού οι καταναλωτές έσπευσαν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα εδέσματα για το πασχαλινό τραπέζι.

Οι πατροπαράδοτες φλαούνες, τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ζήτησης.