Τηλεόραση Ραδιόφωνο
USA Korea

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν μία κοινή αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή ενός αμερικανικού βομβαρδιστικού B-52, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Η αεροπορική άσκηση πραγματοποιήθηκε μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στερεού καυσίμου από τη Βόρεια Κορέα.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα έχουν συνομιλίες για την ασφάλεια, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Σεούλ στις 17 Απριλίου και θα είναι οι πρώτες από τον Μάρτιο του 2018, ανακοίνωσαν σήμερα τα ιαπωνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε αμυντικούς και διπλωματικούς αξιωματούχους της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως το στρατηγικό περιβάλλον γύρω από τις δύο χώρες, σύμφωνα με τα ιαπωνικά υπουργεία.

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά την περιοχή, το Γραφείο της Κίνας για Ζητήματα της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποτελεί μία συνηθισμένη πρακτική για το Πεκίνο να εκδίδει ανακοινώσεις εκ των προτέρων, αναφορικά με διαστημικές δραστηριότητες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πτήσεων.

Είχε προηγηθεί μία ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών της Ταϊβάν, σύμφωνα με την οποία, το Πεκίνο είχε αρχικά ενημερώσει την Ταϊπέι για την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στις 16-18 Απριλίου, αλλά αργότερα, ανακοίνωσε ότι μείωσε τη χρονική διάρκεια εφαρμογής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για μόλις 27 λεπτά το πρωί της Κυριακής, μετά από σχετική διαμαρτυρία.