Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στήριξη στους πρόσφυγες δίδει η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, εφαρμόζοντας πρόγραμμα για την αναδόμηση και αντιμετώπιση των στατικών προβλημάτων των προσφυγικών πολυκατοικιών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για ολιστική προσέγγιση.

Ο κ. Λετυμπιώτης, ηγήθηκε της 48ης Πορείας Χριστοδούλας στην Πάφο και σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της διοργάνωσης, ανέφερε πως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το πρόγραμμα για την αναδόμηση για την αντιμετώπιση των στατικών προβλημάτων και της ενεργειακής αναβάθμισης των προσφυγικών πολυκατοικιών που βρίσκονται σε κρατικούς συνοικισμούς.

Ένα πρόγραμμα, είπε «το οποίο σε μόλις ένα μήνα από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη προσεγγίζει ολιστικά προβλήματα δεκαετιών» στηρίζοντας τους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σ’ αυτές τις πολυκατοικίες, μέσα από σύγχρονες μεθόδους και προσεγγίσεις.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των 100 εκ. ευρώ, μέσα από το οποίο η Πολιτεία, σε βάθος δεκαετίας, φιλοδοξεί και μπορεί να πετύχει τη στήριξη των προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυτές τις πολυκατοικίες και σε πολλές περιπτώσεις να αναδομηθούν ή και να ανεγερθούν νέες πολυκατοικίες.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν και τα χρόνια προβλήματα στατικής ανεπάρκειας που υπήρχαν σε αυτούς τους συνοικισμούς, κατέληξε.