Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φδητ

Με ειδικούς νεφρολόγους άλλων δημόσιων Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, θα στελεχώνεται από αύριο, Τετάρτη η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Προστίθεται ότι «σε επίσκεψη της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η Διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ μετέβη στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης όπου συζητήθηκαν λύσεις για να καλυφθεί το κενό που παρουσιάζεται στην μονάδα».

Προστίθεται ότι «παρόλο που η θέση Νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχει προκηρυχθεί αρκετές φορές, δεν έχει ακόμη καλυφθεί καθώς παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους της συγκεκριμένης ειδικότητας».

Εντούτοις, συνεχίζει η ανακοίνωση «τη Μονάδα θα στελεχώνουν από αύριο ειδικοί νεφρολόγοι άλλων Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών».

ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: «Δεινή» η κατάσταση της Νεφρολογικής κλινικής του ΓΝ Αμμοχώστου

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) «καταγγέλλει τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Νεφρολογική Κλινική/ Τμήμα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «οι σχεδιασμοί όπως και οι πρακτικές που εφαρμόζονται χαρακτηρίζονται από συνεχείς αποτυχίες με επιπτώσεις στους ασθενείς».

Οι «ευθύνες του Ο.Κ.Υπ.Υ. ως διαχειριστής των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων είναι τεράστιες και δυστυχώς ο ίδιος ο Οργανισμός για άλλη μια φορά εκθέτει τα νοσηλευτήρια» σημειώνεται στην ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι «οι δικαιολογίες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να συνεχιστούν. Θέση έχει μόνο η ανάθεση ή/και απόδοση ευθυνών».