Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμός Συρία

Στα συριακά αεροδρόμια προσγειώνονται εκατοντάδες αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα δέχεται και αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν βοήθεια από τις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Συρίας, τρία συριακά αεροδρόμια - η Δαμασκός, το Χαλέπι και η Λαττάκεια – υποδέχονται αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια από χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Ρωσία και το Κουβέιτ. 

Ο αριθμός των αεροσκαφών που έχουν φτάσει στη Συρία από την ημέρα που σημειώθηκαν οι πρώτοι σεισμοί έχει πλέον ξεπεράσει τα 200. 

Επιπλέον, συνεχίζονται να καταφθάνουν στη Συρία χερσαίες αυτοκινητοπομπές βοήθειας από το Ιράκ, το Ομάν και τον Λίβανο.

Στο γειτονικό Ιράκ, το ιερό της Χουσεϊνίγια ανακοίνωσε την αποστολή αυτοκινητοπομπής βοήθειας για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στη Συρία. Το ιερό προσφέρθηκε επίσης να περιθάλψει καρκινοπαθείς και ηλικιωμένους που επλήγησαν από τον σεισμό στα νοσοκομεία του στην επαρχία Καρμπάλα.

Το ιερό των Αββασιδών στο Ιράκ ανακοίνωσε την αποστολή αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούμενη από 76 οχήματα για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού. 

Την ίδια ώρα, δεκατρία νέα λεωφορεία για την παροχή βοήθειας, εκ των οποίων τα επτά παρέχονται από την ιορδανική κυβέρνηση, ένα φορτηγό από τη συριακή πρεσβεία στην Ιορδανία, ένα φορτηγό από την Αραβική Οργάνωση Ερυθράς Ημισελήνου και Ερυθρού Σταυρού, δύο φορτηγά από το Σουλτανάτο του Ομάν και δύο φορτηγά από την Αρχιεπισκοπή της Ιορδανίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έφτασαν στη Συρία.