Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οπι

Το «μωρό-θαύμα» της Συρίας, που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, έχει βρει πλέον καταφύγιο στην αγκαλιά του θείου της.

Η Αφράα αλ-Σουβάντι ξεκίνησε τη ζωή της παγιδευμένη κάτω από πολλά στρώματα τσιμέντου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές του μήνα. Ήταν η μόνη που επέζησε από την οικογένειά της.

τφ

Νεκρή όλη η οικογένεια του μωρού από τον σεισμό

Περισσότερες από 10 ώρες μετά το χτύπημα του σεισμού, οι διασώστες έσκαβαν στα συντρίμμια μιας κατεστραμμένης πενταώροφης πολυκατοικίας όπου βρήκαν ένα μωρό που ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του, την Αφράα Αμπου Χαλίγια, η οποία ήταν νεκρή μαζί με τον σύζυγό της και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους.

Τα πλάνα από τη διάσωσή της στην πόλη Γίνδαρο της Συρίας έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ιστορία της Σουβάντι να καθηλώνει τον κόσμο και να γίνεται πρωτοσέλιδο διεθνώς ως το «μωρό-θαύμα» της Συρίας.
Είναι ένα από τα αμέτρητα ορφανά που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί, οι οποίοι σκότωσαν περισσότερους από 47.000 ανθρώπους στη Νοτιοανατολική Τουρκία και στη Βόρεια Συρία.

«Είναι η ψυχή μου, η ζωή μου, ο κόσμος μου όλος»

«Είναι η ψυχή μου, η ζωή μου και όλος μου ο κόσμος» λέει ο θείος της Καλίλ αλ-Σουβάντι από τη σκηνή όπου ζει, αγκαλιάζοντας το νεογέννητο. Το μωρό, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και φορώντας ένα κόκκινο καπέλο με έναν μικρό φιόγκο, πήρε το όνομα της μητέρας της, Αφράα, που πέθανε από τον σεισμό.

ιο0


Ο Καλίλ παρέλαβε το μωρό περίπου 1,5 εβδομάδα αφότου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στην ανταρτοκρατούμενη Γίνδαρο, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Το ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησε τεστ DNA για να βεβαιωθεί πως ήταν πράγματι συγγενείς.

«Είναι η κόρη μου τώρα»

«Την ημέρα που μας είπαν ότι μπορούμε να την πάρουμε ήμουν πανευτυχής, ήταν απερίγραπτο» δήλωσε ο θείος της, ο οποίος είχε βοηθήσει στη διάσωσή της.

Ο Καλίλ είναι παντρεμένος με μία από τις αδερφές του εκλιπόντος πατέρα του μωρού, ο οποίος ήταν επίσης ξάδερφός του. «Αυτό το παιδί είναι μια ζωντανή ανάμνηση του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών της που χάθηκαν» είπε. Μια μέρα, όταν η μικρή Αφράα μεγαλώσει, είπε ότι θα της αποκαλύψει την ιστορία της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον θείο της, η σύζυγός του γέννησε επίσης πριν από λίγες ημέρες, αλλά ο ίδιος αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη φροντίδα της Αφράα. «Είναι πλέον σαν μία από τις κόρες μου» τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr