Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σαχάρα η Κύπρος λόγω σκόνης. Στο πορτοκαλί τα επίπεδα σε όλες τις επαρχίες.

Η ημερήσια οριακή τιμή σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι τα 50 μικρογραμμάρια. Σε όλες τις επαρχίες όμως, το μεσημέρι, ήταν σχεδόν διπλάσια τα ποσοστά που καταγράφονταν

Στις 12 το μεσημέρι, οι δείκτες του Κλάδου Ποιότητας Αέρα καταγράψαν στην πρωτεύουσα 130 μικρογραμμάρια σκόνης, στη Λεμεσό 120, στη Λάρνακα 125 και στο Παραλίμνι 103 μικρογραμμάρια. Ενώ στο Ζύγι η σκόνη έφτασε τα 122 μικρογραμμάρια, στη Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου τα 137 και στην Πάφο τα 138 μικρογραμμάρια.

«Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για ενημέρωση του κοινού. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις σε ανοικτούς χώρους όταν δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούμε και ως τελευταία άμυνα να χρησιμοποιούμε μάσκα», ανέφερε ο Χρύσανθος Σαββίδης.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως να υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση της κατάστασης. Όχι για πολύ όμως, αφού προ των πυλών της Κύπρου ευρίσκεται νέο κύμα σκόνης.

«Από την Κυριακή, ένα νέο φαινόμενο ένα νέο επεισόδιο σκόνης αναμένουμε στην περιοχή από τα Ανατολικά. Ένα χαμηλό στη περιοχή της Ιορδανίας ευνοεί την μεταφορά ποσοτήτων σκόνης στην περιοχή μας»., επισήμανε ο Ανδρέας Χρυσάνθου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα  υψηλά επίπεδα σκόνης, ενδέχομένως να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δημόσια υγεία, και γι αυτό καλούνται οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας ιδιαίτερα όταν ευρίσκονται σε ανοικτούς χώρους.

Όσο για τη θερμοκρασία θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, αφού άγγιξε σήμερα τους 35 βαθμούς κελσίου.