Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ελένη Θεοχάρους.

Μόνο σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον, οι συγγενείς των εγκλωβισμένων σε Τουρκία και Συρία, καθώς διανύουμε τη12η  ημέρα από τον πολύνεκρο σεισμό. Οι αρχές έχουν εντοπίσει πάνω από 43.000 νεκρούς, ενώ και στις δύο χώρες εκφράζονται φόβοι για άλλες 100.000.

Τραγική η κατάσταση στην Συρία, καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει εκεί με το σταγονόμετρο, με την Ελένη Θεοχάρους να κάνει λόγο για «σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή». Η δρ. Θεοχάρους φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ευρισκόμενη βόρεια του σεισμόπληκτου Χαλεπίου προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια με τους Εθελοντές Γιατρούς της Κύπρου

«Το Χαλέπι δεν έχει σπίτι που να μην έχει υποστεί ζημίες» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα τις ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, με το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα, αλλά και τους άστεγους.

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση και με την ύδρευση, ενώ ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται μόλις δυο ώρες την ημέρα.

Ερωτηθείσα για την αποστολή την οποία ανέλαβε, ανέφερε πως οι κυρώσεις προς τη Συρία αφήνουν το στίγμα τους την επόμενη ημέρα του σεισμού, καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν στη χώρα αναλώσιμα για τους μαγνητικούς τομογράφους, ενώ το βάρος πρέπει να πέσει στην πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Χαρακτήρισε ωστόσο ως αχτίδα φωτός τη βοήθεια σε τρόφιμα που έστειλε η Αρμενία, αλλά και άλλες γειτονικές χώρες, με συσσίτια να στήνονται σε πολλές περιοχές για να στηρίξουν όσο γίνεται τους σεισμόπληκτους.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί