Τηλεόραση Ραδιόφωνο
jmhb

Πολλά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας που διαπράχθηκε την Τρίτη, μέρα μεσημέρι, στην Ανθούπολη μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων οδηγών.

Την ώρα που ο 34χρονος δίδει μάχη για τη ζωή του στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ένας μετά τον άλλο οι πιθανοί ύποπτοι περνούν από ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Σχεδίαζαν μέρες την ενέδρα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, τις οποίες και μεταδώσαμε χθες βράδυ, ο 34χρονος είχε ενημερώσει τις διωκτικές αρχές και φιλικά του πρόσωπα ότι τις τελευταίες μέρες κάποιοι τον παρακολουθούσαν. Με ένα λευκό σκούτερ να διακρίνεται σε κλειστά κυκλώματα να ακολουθεί την ίδια διαδρομή προς τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, ενώ διερευνάται κατά πόσον είχε περάσει και από την περιοχή όπου ευρίσκεται η οικία του 34χρονου.

Μυστήριο η ταχύτητα

Μέγα ερωτηματικό αποτελεί η χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινείτο ο 34χρονος λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του. Με αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στους δύο εκτελεστές να πλησιάσουν με το λευκό σκούτερ στο οποίο επέβαιναν και να θέσουν σε εφαρμογή τα σκοτεινά τους σχέδια. Κάτι που καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα της περιοχής.

Πληροφορίες θέλουν και δεύτερο κλειστό κύκλωμα να είχε καταγράψει λίγο νωρίτερα τον 34χρονο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να διερευνώνται δύο πιθανά σενάρια για τη συμπεριφορά του θύματος:

Πιθανόν ο 34χρονος να γνώριζε τους δύο και πήγε κοντά για να τους χαιρετήσει ή μπορεί να κατάλαβε ότι είναι τα πρόσωπα που τον παρακολουθούσαν και τους προσέγγισε για να τους αναγνωρίσει.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Είναι κάτι που απασχολεί τους ανακριτές εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι αν και το θύμα οδηγούσε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα σε κάποια στιγμή ελάττωσε ταχύτητά και τον πλησίασε το σκούτερ με επιβαίνοντες  τους άλλους δύο που είναι οι δράστες. Σίγουρα λαμβάνεται υπόψη στην όλη διερεύνηση και γίνονται εξετάσεις ακριβώς για να διαπιστωθεί γιατί αυτή η ενέργεια».

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εξειδικευμένες εξετάσεις στα διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παρελήφθησαν από τη σκηνή της απόπειρας φόνου.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Τα τεκμήρια έχουν ήδη σταλεί από την πρώτη στιγμή για επιστημονικές εξετάσεις δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο όσον αφορά τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τα τεκμήρια τα οποία έχουν παραληφθεί ευελπιστώντας ότι και από εκεί θα υπάρχει κάτι που θα βοηθήσει το ανακριτικό έργο».

Σε ότι αφορά το λευκό σκούτερ των δραστών, πληροφορίες το θέλουν να κλάπηκε προ δεκαπενθημέρου από άλλη επαρχία. Ωστόσο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, ώστε να υπάρξει και επιβεβαίωση.