Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Έργα «κοινωνικής στέγασης» ξεκινά η Άγκυρα σύντομα στην περιοχή της Δερύνειας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανακοίνωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ, ο Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε ότι η τουρκική κρατική εταιρεία οικοδομών TOKI θα ξεκινήσει σύντομα έργα κοινωνικής στέγασης στη Δερύνεια.

Ο Φουάτ Οκτάι αναφέρθηκε και σε άλλα δύο «καλά νέα» όπως τα χαρακτήρισε, για τους Τούρκους πολίτες που ζουν στα κατεχόμενα και στα οποία ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, όπως είπε. «Δίνουμε στους πολίτες της τδβκ το δικαίωμα να επωφελούνται από το σύστημα υγείας στην Τουρκία όπως αυτοί που ζουν στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό θα συνενωθεί και το ασφαλιστικό σύστημα των δύο χωρών», είπε.

Ο Φουάτ Οκτάι αναφέρθηκε και στο τρίτο «καλό νέο». «Όπως φέραμε το νερό των βουνών του Ταύρου κάτω από τη θάλασσα στην Κύπρο με το έργο του αιώνα, τώρα ξεκινάμε το έργο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδιο», ανέφερε.

Θα συνεχίσουν, είπε, να αγωνίζονται για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κυβέρνηση της τδβκ για να ζωντανέψουν τα Βαρώσια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μια αντίληψη προσανατολισμένη στη λύση», υποστήριξε.