Τηλεόραση Ραδιόφωνο
όκ

Στην τελική ευθεία εισήλθε από χθες το βράδυ (Κυριακή 18/12) η Εκκλησία της Κύπρου για ανάδειξη του νέου Προκαθημένου της. Στο επίκεντρο οι λεγόμενες «ιερές συμμαχίες», με βάση τις οποίες οι Συνοδικοί θα κληθούν, εκτός απροόπτου στις 27/12, να εκλέξουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισε κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία, ήταν και η ανατροπή δεδομένων στις τελευταίες κυριολεκτικά ψήφους, και η κατάληψη της δεύτερης θέσης από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, με ποσοστό 18,39%.

Μέσω του ΑΝΤ1 ο πρώτος σε ψήφους, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, υποστήριξε ότι εντός της Συνόδου πρέπει, «να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ετυμηγορία του λαού», τοποθέτηση στην οποία απάντησε ο Πάφου Γεώργιος λίγη ώρα αργότερα από το «Μέρα Μεσημέρι».

«Η τοποθέτηση σε σειρά δεν λέει τίποτα γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» δήλωσε ο Πάφου Γεώργιος, υποστηρίζοντας ότι ο λαός εισακούεται, καθώς η Ιερά Σύνοδος θα κληθεί να αναδείξει νέο Αρχιεπίσκοπο μέσα από το τριπρόσωπο το οποίο ο λαός έστειλε ενώπιον της.

Ως προς αυτό ανέφερε ότι:

Έρχεται το τριπρόσωπο, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος έχει πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση

Απέφυγε παράλληλα να τοποθετηθεί στα διάφορα σενάρια υποστήριξης που θα λάβουν οι τρεις εντός της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας και αυτός με την σειρά του στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, πιθανότατα στις 27 Δεκεμβρίου.