Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι λεγόμενες υγειονομικές αρχές στα κατεχόμενα μετά και τον εντοπισμό κρούσματος ευλογιάς των Πιθήκων.


Το άτομο το οποίο εντοπίστηκε θετικό στη νόσο, νοσηλεύεται απομονωμένο σε νοσοκομείο στις κατεχόμενες περιοχές ενώ ήδη λαμβάνει την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.
Οι λεγόμενες αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να εντοπιστούν οι επαφές του πρώτου θετικού περιστατικού. 

Φονικός στρεπτόκοκκος


Μεγάλη αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στους θανάτους των παιδιών που νόσησαν με στρεπτόκοκκο άλφα ιδιαίτερα στη Βρετανία όπου ο μέχρι στιγμής αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 15 ενώ άλλα δύο παιδιά «έσβησαν» στην Ισπανία.

«Ένα στα πέντε παιδιά έχει στρεπτόκοκκο Α’. Οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε σε εγρήγορση και αυτό είναι πραγματικά αυτό που λέει η καθοδήγηση», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Στιβ Μπαρκλεϊ.

Με το φαινόμενο αυτό να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντελά, μιλώντας στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα εις μνήμη του Νικόλα Θεοδότου ανακοίνωσε πως έχει συγκαλέσει για αύριο σύσκεψη με την παιδιατρική εταιρεία.


«Θα γίνει ανάλυση όλων των δεδομένων και θα αποφασίσουμε εάν χρειάζεται να παρθούν οι οποιεσδήποτε επιπρόσθετες αποφάσεις ή επιπρόσθετα μέτρα», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.


Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο περιστατικά του στρεπτόκοκκου Α.