Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσίρειο ζημιές

Ένας τραυματίας αστυνομικός, ζημιές στις κερκίδες και στο ταρτάν του Τσιρείου σταδίου, ζημιές σε τέσσερα οχήματα και σε υποστατικά της γύρω περιοχής, ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, που ποτέ δεν ξεκίνησε. Σε έναν αγώνα που κατά τα άλλα θα ήταν «ιστορικός», καθώς οι ομάδες της Λεμεσού θα μετακόμιζαν στο νέο τους γήπεδο μετά την χθεσινή ημέρα.

Το πρωί οι υπεύθυνοι του Τσιρείου σταδίου άρχισαν να καθαρίζουν το χώρο και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου, Κώστας Χριστοδούλου Τσιγαρίδης , «κατά την προθέρμανση των ποδοσφαιριστών, οπαδοί άρχισαν να ρίχνουν κομμάτια μπετόν από τις κερκίδες».

Κατά τους ελέγχους που έγιναν κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο, συνελήφθη 20χρονος που είχε στην κατοχή του τρεις πυρσούς. Ενώ ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραύμα φωτοβολίδας στο θώρακα. Ενώ έγινε χρήση και του ΑΙΑΝΤΑ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του γηπέδου, καθώς και της γύρω περιοχής.

Στην αναφορά ότι υπήρχαν πληροφορίες για έκτροπα πριν από κάποιες ημέρες προέβη στο «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ο οποίος απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε Αρχηγό Αστυνομίας, ΚΟΠ, ΚΟΑ και ΑΔΕ Λεμεσού την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως σημείωσε, ο Αρχηγός της Δύναμης απάντησε στις 02/12, λέγοντας πως θα αποσταλεί επιπλέον Αστυνομική Δύναμη, ζητώντας του όπως εξασφαλίσει και ο ΓΣΟ από την πλευρά του περισσότερος φρουρούς ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε ο κ. Τσολάκης, το έχει δει όλη η Κύπρος.

Έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή

Για ιδιαίτερα σοβαρά επεισόδια έκανε λόγο στο «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, αναφέροντας πως οι ταραξίες έδειξαν τις προθέσεις τους ήδη από την Αρχή.

Αναφορικά με τα έκτροπα και τα επικίνδυνα αντικείμενα που πέρασαν εντός σταδίου, δήλωσε ότι διερευνάται κατά πόσο πέρασαν σε αυτό με άλλο τρόπο, εκτός από τις εισόδους του γηπέδου που ελέγχουν οι φύλακες ασφαλείας.

Αναφορικά με το ποιος αποφάσισε να μην ξεκινήσει ο αγώνας, ανέφερε ότι πρόκειτο για μια συλλογική απόφαση, μετά και την ενημέρωση που έδωσε η Αστυνομία στον διαιτητή του αγώνα.

Σε σχέση με τις τρεις επιστολές που έστειλε ο Αρχηγός Αστυνομίας στην ΚΟΠ, απάντησε ότι «καμία απάντηση δεν υπήρχε επίσημα».

«Η Κάρτα Φιλάθλου έχει αποτύχει»

Έντονος και καυστικός εμφανίστηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη αυστηρότερη νομοθεσία για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι η Κάρτα Φιλάθλου εκ του αποτελέσματος έχει αποτύχει, διερωτώμενος κατά πόσο πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να «ξυπνήσουν» οι αρμόδιοι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι αν η Αστυνομία βγει στις κερκίδες ή χρησιμοποιήσει την εξουσία της έξω από τα γήπεδα, οι συνέπειες θα είναι «μη αναστρέψιμες» απέναντι σε άτομα που βρίσκονται κάτω από την επήρεια ναρκωτικών.

Τσίρειο ζημιές
Τσίρειο ζημιές