Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οι0

Γύρω στις 19:00 χθες το απόγευμα θα διεξαγόταν στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ.

Για τις ανάγκες του αγώνα, λειτούργησε το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού ενώ τις δυνάμεις της ΑΔΕ Λεμεσού ενίσχυσε η ΜΜΑΔ με δύο αντιοχλαγωγικές διμοιρίες, οι ΑΔΕ Λευκωσίας και Πάφου με αντιοχλαγωγικές διμοιρίες και το Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης με δύο συνεργεία για το χειρισμό Drone.

Κατά τους ελέγχους στο γήπεδο, εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 20 ετών να έχει στην κατοχή του 3 πυρσούς και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

επεισόδια Τσίρειο

Μεταξύ των ωρών 6.26 και 6.47 το απόγευμα, πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ φέρονται να έριξαν κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο τσιμεντένιο στρώμα της κερκίδας και στις καρέκλες, ενώ κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μετά την προθέρμανση, αυτοί δέχθηκαν πέτρες από μπετόν που αφαιρέθηκαν προηγουμένως από την κερκίδα της ΑΕΛ.

Μετά από ανάλυση των γεγονότων, κλήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σταδίου οι παράγοντες των δύο ομάδων και αφού τους υποδείχθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος του σταδίου η κατάσταση που επικρατούσε, ο υπεύθυνος αστυνόμευσης του αγώνα μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας και τους παράγοντες των δύο ομάδων, ενημέρωσαν τον διαιτητή για την υπάρχουσα κατάσταση και αποφάσισαν ότι για λόγους ασφαλείας ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί.

επεισόδια Τσίρειο

Με την ανακοίνωση για τη μη διεξαγωγή του αγώνα οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων ξεκίνησαν τη ρίψη πυροτεχνημάτων και πυρσών εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ στην κερκίδα της ΑΕΛ τέθηκε φωτιά σε σωρό από καρέκλες που είχαν αφαιρεθεί προηγουμένως. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αργότερα και συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 8.10 – 8.50 μ.μ. έξω από το στάδιο, οι οπαδοί των δύο ομάδων επιτέθηκαν προς τα μέλη της Αστυνομίας με πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίες. Για την καταστολή τους έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ.

*Η χρήση του ΑΙΑΝΤΑ για τα έκτροπα έξω από το Τσίρειο

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μέλος της Αστυνομίας το οποίο είχε δεχθεί ρίψη φωτοβολίδας. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει έγκαυμα στο δεξιό ημιθωράκιο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο ενώ του παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας.

Κατά την αποχώρηση τους, οι οπαδοί των δύο ομάδων, φέρονται να προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, με τη ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και πετρών. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τρία υποστατικά με τη χρήση φωτοβολίδων, ενώ κάηκαν ολοσχερώς και τρεις πλαστικοί κάλαθοι σκουπιδιών.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

επεισόδια Τσίρειο