Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συνέλευση γονέων

Ετήσια Γενική Συνέλευση από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ, στην παρουσία εκπροσώπων από όλους τους φορείς που σχετίζονται με την Παιδεία στην Κύπρο.

Η Συνέλευση σηματοδότησε και την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος Συμβουλίου με τον απερχόμενο Πρόεδρο να προβαίνει σε απολογισμό του έργου που έχουν επιτελέσει.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Φρίξος Ζεμπύλας, «μέσα σε κλίμα συναίνεσης, αμοιβαίου σεβασμού αλλά και σωστής επικοινωνίας στα θέματα που απασχολούν την ολότητα των μελών των Συνδέσμων Γονέων, η Ομοσπονδία λειτούργησε και φέτος με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και μεθοδικότητα».

Χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου απηύθυνε η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Επαρχίας Λευκωσίας Σοφία Ιωάννου Γεωργίου.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε την ισχυρή βούληση και την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο του δημόσιου σχολείου

Την συνέλευση χαιρέτησαν επίσης, εκ μέρους του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, η Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Αγάθη Γεωργιάδου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Ανδρέου, «ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης έχουμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Καταθέσαμε προτάσεις, απαιτήσαμε να εφαρμοστούν οι διαδικασίες και αναδείξαμε προβλήματα ώστε να εξασφαλιστεί ισότιμη ποιοτική παιδεία σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας».

Η Ετήσια Συνέλευση όρισε επίσης τριμελές προεδρείο. Ως πρόεδρος ορίστηκε ο Χρύσανθος Πιερής, η Αναστασία Τζίρτζη ως γραμματέα και ως μέλος η Κίτσα Γεωργιάδη.