Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπή

Με βάση την ιεραρχία τους εντός της Ιεράς Συνόδου, τοποθετήθηκαν οι διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου στο ψηφοδέλτιο που από χθες βράδυ άρχισε να τυπώνεται στο κυβερνητικό τυπογραφείο, ενόψει των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη του τριπρόσωπου.

Πρώτο στη σειρά αναγράφεται το όνομα του τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και ακολουθούν οι μητροπολίτες Κυρηνείας Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Αμμοχώστου Βασίλειος και Ταμασού Ησαΐας. 

Υπολογίζεται ότι 549 χιλιάδες εκλογείς έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν οι κατάλογοι στους ενοριακούς ναούς που θα χρησιμοποιηθούν και ως εκλογικά κέντρα για υποβολή τυχόν ενστάσεων. 

Ο γενικός έφορος αρχιεπισκοπικών εκλογών Ιωάννης Χαριλάου, σε ανακοίνωση ενημερώνει ότι όποιος έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν έχει εγγραφεί στον Εκλογικό Κατάλογο και επιθυμεί να εγγραφεί στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, μπορεί να αποστείλει αίτημά σε συγκεκριμένη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Όπως ανέφερε ο Γενικός Έφορος των αρχιεπισκοπικών εκλογών Ιωάννης Χαριλάου, «θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου ταυτότητας και διεύθυνση διαμονής του, προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση και εγγραφή του. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που επιλέγουν να εγγραφούν στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών γίνεται δυνάμει το άρθρου 23 του Καταστατικού Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου».

Μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας που είχε δοθεί, ο έφορος αρχιεπισκοπικών εκλογών, έχει παραλάβει ηλεκτρονικά περίπου 40  αιτήσεις από πρόσωπα τα οποία ζήτησαν να αφαιρεθούν τα ονόματα τους από τους εκλογικούς καταλόγους.