Τηλεόραση Ραδιόφωνο
xaris-xristodoulou

Συνέντευξη στο ant1live παραχώρησε ο Χάρης Χριστοδούλου. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Σαλώμη με τα ματωμένα πέπλα» του οποίου η ιστορία του προβάλλεται μέσα από τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Σαλώμη», μίλησε για την ιστορία η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη σειρά αποκαλύπτοντας ένα γεγονός που θα συγκλονίσει τους τηλεθεατές. Μεταξύ άλλων μας μιλά για τις δύο επίσης μεγάλες του αγάπες, τον χορό και την υποκριτική.

  • Μιλήστε μας για τη σειρά «Σαλώμη», η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο σας «Σαλώμη με τα ματωμένα πέπλα». Πως είναι για έναν συγγραφέα να βλέπει το έργο του να παίρνει σάρκα και οστά και να προβάλλεται ως τηλεοπτικό προϊόν στην τηλεόραση;

Η σειρά ΣΑΛΩΜΗ εξιστορεί γεγονότα από τη ζωή της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου μου ΣΑΛΩΜΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΕΠΛΑ τα οποία βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο. Αισθάνομαι ευλογημένος και χαρούμενος που επιλέχθηκε η ιστορία της δικής μου ηρωίδας για να βγεί στο προσκήνιο όχι μόνο μέσα από το βιβλίο μου αλλά και ως τηλεοπτικό προϊόν.

  • Υπάρχουν αρκετά κοινά στην ιστορία του βιβλίου με την τηλεοπτική σειρά; Και αν υπάρχουν διαφορές, ποιες είναι αυτές;

Σαφώς υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ βιβλίου και τηλεοπτικής σειράς. Στην σειρά βλέπουμε τη ζωή της Σαλώμης ως η κεντρική μας πρωταγωνίστρια. Υπάρχουν παράλληλες ιστορίες οι οποίες δεν είναι καταγραμμένες στο βιβλίο αλλά είναι μέρος της τηλεοπτικής σειράς και είναι από το άμεσο περιβάλλον της πραγματικής ΣΑΛΩΜΗΣ. Σαφέστατα υπάρχουν και οι προσθήκες από τη σεναριακή ομάδα του ΑΝΤ1 που είναι καθαρό προϊόν μυθοπλασίας με παράπλευρες ιστορίες που απέχουν από την ιστορία του βιβλίου. Για παράδειγμα η υπόθεση του πολιτικού Αλέκου Άχερά είναι μέρος μυθοπλασίας. Σας συστήνω να διαβάσετε το βιβλίο. Θα περπατήσετε το μονοπάτι της Σαλώμης, θα την γνωρίσετε καλύτερα και πολλοί από εσάς θα ταυτιστείτε κιόλας με κάποια από τα βιώματά της. Στο πίσω μέρος του βιβλίου υπάρχει ολόκληρο το τραγούδι της Σαλώμης ενσωματωμένο σε στίχους δικούς μου και σε μουσική και ερμηνεία της Τζωρτζίνας Καραχάλιου.

σαλωμη

Η Σαλώμη είναι ένα πρόσωπο δικό μου. Αποφάσισα να γράψω για εκείνην γιατί μέσα από εκείνην αντλώ δύναμη. 

  • Ως συγγραφέας του βιβλίου μιλήστε μας για την ιστορία η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ποια ήταν η «Σαλώμη» και πως αποφασίσατε να γράψετε σε βιβλίο τη ζωή της;

Η ιστορία της ΣΑΛΩΜΗΣ εμπεριέχει μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων και ακραίων περιστάσεων που την οδήγησαν σε μεγάλα αδιέξοδα μέχρι το τέλος της ζωής της. Ένα ξέγνοιαστο κορίτσι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πίσω έπρεπε μέσα σε μια στιγμή να αναγκαστεί να απαρνηθεί τον πρώτο της μεγάλο πλατωνικό έρωτα. Ένα αμοιβαίο συναίσθημα δύο νέων ανθρώπων έπρεπε να πνιγεί μέσα τους και να συμβιβαστούν στο άκουσμα ενός ξαφνικού προξενιού. Οι λάθος αποφάσεις άλλων ανθρώπων καθόρισαν την ζωή της Σαλώμης, την στιγμάτισαν και της έκρυψαν τον ήλιο. Ο άντρας που θα παντρευόταν ήταν ο αδελφός του πρώτου της πλατωνικού έρωτα. Ένας γάμος που έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό, την αρρώστια του Θεόδωρου. Η πορεία της ζωή τους έμοιαζε γολγοθάς με τελικό προορισμό τον θάνατο. Η Σαλώμη έχοντας δυό παιδιά στην αγκαλιά της κατηγορείται. Μια αυτοκτονία με βασικό ύποπτο όπως ισχυρίστηκε η οικογένειά του την ίδια του την γυναίκα. Η επίπληξη των συναισθημάτων της Σαλώμης και οι συγκυρίες, μάτωσαν τα πέπλα της ψυχής της και την οδήγησαν για το υπόλοιπο της ζωής της, καταδικασμένη ψάχνοντας μάταια για την αληθινή αγάπη. Μια αγάπη που εντελώς απροσδόκητα κτύπησε το κατώφλι της καρδιάς μη μπορώντας να το πιστέψει. Βρήκε στα μάτια του Αλέξανδρου έναν έρωτα γεμάτο δύναμη και πάθος. Η Σαλώμη στο πλευρό του μπορούσε να αντέξει το μεγάλο πλήγμα που την κατέκλυσε και να μαζέψει κάθε σωριασμένο κομμάτι της. Ο Αλέξανδρος ένας νεότερος γοητευτικός άνδρας της έκλεψε την καρδιά αλλά στην πορεία την ρήμαξε. Δεν θέλησε ποτέ να αναλάβει τις ευθύνες του, αφήνοντας την να κυοφορεί μόνη κι’ αβοήθητη τα δίδυμα παιδιά τους. Τα απανωτά κτυπήματα συνέχισαν την πορεία τους ξεριζώνοντας κάθε κομμάτι της αφήνοντας την χωρίς ανάσα να προσπαθεί να ζεί. Απώλειες, προδοσίες, αποχωρισμοί και μια αγάπη που ποτέ δεν την αγκάλιασε. Μιαν αγάπη που όλο πετούσε.

Η Σαλώμη είναι ένα πρόσωπο δικό μου. Αποφάσισα να γράψω για εκείνην γιατί μέσα από εκείνην αντλώ δύναμη. Ένας άνθρωπος που με έμαθε να πολεμώ και να μην τα βάζω ποτέ μου κάτω όσες δυσκολίες κι’ αν έρθουν. Η Σαλώμη ένα ατρόμητο φως μέσα στα επίμονα σκοτάδια της.

ΣΑΛΩΜΗ
Ο Χάρης Χριστοδούλου και η πρωταγωνίστριας της σειράς, Ειρήνη Καραγιώργη
  • Εσείς συμμετέχετε και ως ηθοποιός στη σειρά του ΑΝΤ1. Μιλήστε μας για τον ρόλο σας.

Ο ρόλος μου είναι ένας εύθυμος και έξυπνος τύπος που εργάζεται μαζί με την αδελφή του Γεωργία σε κομμωτήριο. Ως ο κλασσικά μεγάλος αδελφός προστατεύει την αδελφή του αλλά δεν έχει καθόλου τις ίδιες στενόμυαλες αντιλήψεις των περισσοτέρων αγοριών εκείνης της εποχής. Ο Χάρης δεν εγκρίνει τον δεσμό της αδελφής του με τον ταξιτζή γιατί για κάποιο λόγο δεν τον συμπαθεί καθόλου και όχι άδικα μιας και τα σημάδια δεν ήταν τα καλύτερα. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές αιφνίδιες καταστάσεις που θα τον αναγκάσουν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΣΑΛΩΜΗ
Ο Χάρης Χριστοδούλου με την ηθοποιό Χρυσταλένια Παπαδημήτρη
  • Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάτι το οποίο θα ανατρέψει τα γεγονότα στη «Σαλώμη»;

Στην ιστορία την μεγαλύτερη ανατροπή πιστεύω θα φέρει η αυτοκτονία του Θεόδωρου. Έπειτα από εκείνη την στιγμή όλα αλλάζουν για την Σαλώμη. Ο εσωτερικός της κόσμος σκληραίνει μετά από αυτή την τραγική κατάληξη στης ζωής της.

  • Το βιβλίο «Σαλώμη με τα ματωμένα πέπλα» κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Πως νιώθετε για αυτό και ποια σχόλια έχετε δεχτεί από τον κόσμο;

Όντως το βιβλίο μου κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου του 2022. Νιώθω όμορφα. Έχω μοιραστεί σκέψεις μου, εικόνες μου, δικά μου συναισθήματα. Είδα με άλλη ματιά την ζωή. Λειτούργησε και σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας γιατί το έγραφα μέσα στον κορονοιο. Λαμβάνω καθημερινά όμορφα μηνύματα από αναγνώστες που με ενθαρρύνουν για να προχωρήσω. Ένα από τα πιο θετικά σχόλια που ακούω συχνά είναι ότι μέσα από την ανάγνωση ζουν τις στιγμές λες και βρίσκονται παρών στα γεγονότα. Έχω ακούσει από αναγνώστριες πως η ιστορία της Σαλώμης τις έχει δυναμώσει και πως τίποτα πλέον ασήμαντο δεν θα τους φαίνεται βουνό. Ευχαριστώ πολύ τους αναγνώστες της Σαλώμης με τα ματωμένα πέπλα για την αγάπη τους.

σαλωμη
  •  Ο κόσμος φυσικά σας πρωτογνώρισε ως χορευτή σε διάφορα shows τόσο σε Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως αυτό της Δέσποινας Βανδή. Πείτε μας για αυτό το μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σας που ονομάζεται χορός.

Ο χορός άρχισε για εμένα σε πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Όπως και το θέατρο και τα καλλιτεχνικά γενικώς. Σε όλες τις παραστάσεις του σχολείου πάντα στην πρώτη γραμμή. Ήμουν το δεξί χέρι για τις δασκάλες που επιμελούνταν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο σχολείο. Αγαπούσα τις τέχνες, ζούσα γι’ αυτές απο μικρό παιδί. Δίδαξα χορό επαγγελματικά στα δεκαέξι μου χρόνια. Αγαπούσα όμως πολύ και το θέατρο γι’ αυτό και απφάσισα να σπουδάσω σε δραματική σχολή στην Αθήνα. Σκέφτηκα πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να τα συνδυάσω όλα μαζί. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ελλάδα είχα την τύχη να είμαι χορευτής της Δέσποινας Βανδή και να συνεργαστώ με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους. Υπήρξα χορευτής σε συναυλίες , σε μουσικά σχήματα. Είχα την τύχη στην Κύπρο να είμαι και ο χορογράφος της Δέσποινας Βανδή έχοντας στο πλευρό μου να την πλαισιώνουν μαθητές της σχολής μου, όπου πλέον διατηρώ τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο.

χαρης χριστοδουλου
χαρης χριστοδουλου
Ο Χάρης Χριστοδούλου στη σκηνή με τη Δέσποινα Βανδή

Η εμπειρία μου στην Eurovision το 2011 με τα χρώματα της Αρμενίας παραμένει για εμένα στο υψηλότερο βάθρο 

χαρης χριστοδουλου
  • Έχετε συμμετάσχει και ως χορευτής στον διαγωνισμό της Eurovision το 2011 με την Αρμενία. Πως ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία;

Η εμπειρία μου στην Eurovision το 2011 με τα χρώματα της Αρμενίας παραμένει για εμένα στο υψηλότερο βάθρο. Μια απίστευτη εμπειρία ζωής. Ένα σχολείο γεμάτο γνώσεις. Πίσω από την τρίλεπτη παρουσίαση στην σκηνή της Eurovision, κρύβεται ένα ταξίδι γεμάτο με αναμνήσεις που θα σε καθοδηγούν μια ζωή. Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος που έζησα αυτή την μαγική εμπειρία. Εύχομαι στον κάθε καλλιτέχνη να έχει την τύχη να ζήσει μια τέτοια στιγμή.

Γράφω στίχους τραγουδιών και σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα πολύ όμορφο τραγούδι που θα ακούσουμε για πρώτη φορά στη σειρά «Σαλώμη»

  • Όπως έχουμε καταλάβει είστε ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζετε και αγαπά να δοκιμάζει συνεχώς νέες εμπειρίες. Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια;

Τα επόμενα μου σχέδια αφορούν και πάλι τη συγγραφή του δεύτερου μου βιβλίου. Γράφω επίσης στίχους τραγουδιών και σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα πολύ όμορφο τραγούδι που θα ακούσουμε για πρώτη φορά στην σειρά της Σαλώμης. Έχει τίτλο “ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΣΟΥ ΜΙΛΩ” σε μουσική και ερμηνεία της Χριστίνας Στυλιανού. Έρχονται κι’ άλλα όμορφα πράγματα που δεν μπορώ να μοιραστώ ακόμη, θα μπορώ να μιλήσω γι’ αυτά όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της «Σαλώμης» που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο web tv-video on demand του ant1live και μείνετε συντονισμένοι για τις συγκλονιστικές εξελίξεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στον ΑΝΤ1.