Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ειρηνη καραγιωργη

Η Ειρήνη Καραγιώργη η επιτυχημένη ηθοποιός που υποδύεται τη «Σαλώμη» στη δραματική κοινωνική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, μας μίλησε για την ηρωίδα της και τι είναι αυτό που θέλει να μεταφέρει στον κόσμο μέσα από αυτήν. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πιο όμορφο ρόλο της ζωής της, ως μαμά δύο κοριτσιών  αλλά και στην παραμυθένια σχέση της με τον αγαπημένο της Χρίστο Κυπρή.

-Υποδύεστε τη «Σαλώμη» στην ομώνυμη σειρά του ΑΝΤ1, μια ηρωίδα που η ζωή της είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το βιβλίο του Χάρη Χριστοδούλου «Σαλώμη με τα ματωμένα πέπλα». Αυτό σας έχει επηρεάσει καθόλου ως προς το πώς θα την υποδυθείτε;

-Σίγουρα όταν καλείσαι να υποδυθείς ένα υπαρκτό πρόσωπο υπάρχει μία πιο συγκεκριμένη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσεις. Η μελέτη σου στον χαρακτήρα αυτό είναι λίγο διαφορετική. Άρα ναι επηρεάζεσαι. Ακριβώς επειδή δεν δημιουργείς κάτι από την αρχή αλλά ακολουθείς κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό όμως είναι μία μεγάλη πρόκληση και ένα όμορφο ταξίδι δημιουργίας.

-Τι θέλετε να μεταφέρετε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο σας;

-Το μόνο που θέλω και εκεί επενδύω είναι να μπορέσω να μεταφέρω την αλήθεια αυτής της γυναίκας στο τηλεοπτικό κοινό. Να μπορέσουν μέσα από τα δικά μου μάτια να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να ακολουθήσουν την Σαλώμη στα δικά της μονοπάτια.

ΣΑΛΩΜΗ

-Οι τηλεθεατές έχουν δει μόνο μερικά επεισόδια της «Σαλώμης», ωστόσο εσείς γνωρίζετε πολλά περισσότερα για την ηρωίδα σας. Ποια είναι η Σαλώμη;

-Από την αρχή στην έρευνα μου και αφού η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, μελέτησα όλη την ιστορία της Σαλώμης. Και μπόρεσα να την γνωρίσω καλύτερα μέσα από ανθρώπους που την ήξεραν, γνωρίζοντας πιο προσωπικά στοιχεία για αυτήν. Η Σαλώμη είναι ένας καλός άνθρωπος, που νοιάζεται για τους γύρω της. Θυσιάζεται για την οικογένεια της αφήνοντας πίσω της τον έρωτα της και τα όνειρα που έκανε. Μία δυνατή γυναίκα που παρόλες τις κακουχίες της ζωής δεν τα βάζει ποτέ κάτω. Ευαίσθητη και με πίστη στον Θεό δεν σταματά ποτέ να παλεύει για να βρει την ευτυχία της.

-Εντοπίζετε κάποια κοινά της Ειρήνης με τη Σαλώμη;

-Διαβάζοντας το βιβλίο και στην συνέχεια τα σενάρια της Σαλώμης, εντόπισα αρκετά κοινά στοιχεία. Θα αρκεστώ στο ότι και εγώ όπως και η Σαλώμη κάνω τα πάντα με οδηγό την αγάπη. Μοιραζόμαστε την ίδια πίστη και αγάπη για την ζωή. Και επίσης ξέρω πως είναι μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά σου και πόση ψυχική δύναμη χρειάζεται αυτό.

-Αυτό που ξέρουμε για τη Σαλώμη είναι πως θα στερηθεί την αληθινή αγάπη από τον άντρα που αγαπά αφού αναγκάζεται να παντρευτεί αντί αυτόν που αγαπά, τον αδελφό του. Κάτι που θα φέρει τη δυστυχία στη ζωή της. Τι ρόλο παίζει στη δική σας ζωή η αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη;

-Η θυσία της Σαλώμης για την οικογένεια της θα της στερήσει την δική της την ευτυχία. Οι λανθασμένες αποφάσεις των ανθρώπων γύρων της θα την επηρεάσουν για όλη της την ζωή. Για μένα η ανιδιοτελής αγάπη παίζει τον πιο σημαντικό κι όμορφο ρόλο στην ζωή μου. Περνώντας τα χρόνια κατάλαβα πως μόνο αν αγαπάς βαθιά κι ανιδιοτελώς μπορείς να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Και δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απ’ αυτό, το να αγαπάς αληθινά τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου.

ΣΑΛΩΜΗ

-Πώς είναι στα γυρίσματα της σειράς;

-Χωρίς καμία υπερβολή, έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Όλοι έχουμε τεράστια αγάπη για αυτό που κάνουμε κι έτσι βγαίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Όλοι επαγγελματίες και καλοί άνθρωποι. Με χαμόγελο απ όλους και όμορφη διάθεση τα γυρίσματα μας κυλάνε υπέροχα. Πηγαίνω πάντα χαρούμενη στην δουλειά.

ΣΑΛΩΜΗ

-Πρόσφατα μάθαμε και για το επόμενο βήμα στη ζωή σας μαζί με τον αγαπημένο σας Χρίστο. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τον τρόπο που έγινε η πρόταση γάμου;

-Εδώ γελάμε γιατί στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ η πρόταση γάμου. Υπήρξε ένα μικρό μπερδεματάκι. Ανέβασα εγώ μία φωτογραφία από τις διακοπές μας στην Ιταλία όπου φορούσα ένα δαχτυλίδι και μάλλον πέρασα λάθος μήνυμα. Γελάω μέχρι σήμερα για αυτό, θυμάμαι ο κόσμος μας έστελνε συγχαρητήρια και γω δεν είχα ιδέα τι γινόταν. Κι εννοείται οι δικοί μου άνθρωποι χάρηκαν άδικα. Σαφώς υπάρχει στα πλάνα μας ένας γάμος, όμως αυτή την στιγμή βάλαμε άλλες προτεραιότητες.

-Σας ενοχλεί η δημοσιότητα που δίνεται σε προσωπικές σας στιγμές;

-Ξέρω ότι αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας κι έτσι κατά κάποιο τρόπο το έχω συνηθίσει. Υπάρχουν όμως μερικές φορές που με ενοχλεί και αυτό με κάνει να σκέφτομαι διπλά πριν ανεβάσω κάτι. Δεν θα ήθελα να προκαλώ και ιδανικότερα θα προτιμούσα να δημοσιεύονται πράγματα για την δουλειά μου κι όχι για την προσωπική μου ζωή.  

ειρηνη καραγιωργη

-Είστε μανούλα δύο κοριτσιών τα οποία αποκτήσατε σε πολύ νεαρή ηλικία. Πώς επηρέασε αυτό την καριέρα αλλά και τη ζωή σας;

-Έγινα μανούλα σε πολύ νεαρή ηλικία κι όσο περίεργο ίσως κι αν ακούγεται, μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα κορίτσια μου επηρέασαν την ζωή μου με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεν άφησα τίποτα πίσω μου, δεν θυσίασα την καριέρα μου και δεν σταμάτησα τα όνειρα μου. Αντιθέτως τα αστεράκια μου, μου δίνουν απίστευτη δύναμη και κίνητρο για να προχωρήσω και να συνεχίσω να ονειρεύομαι.

-Πως είναι μια μέρα με τα κορίτσια σας και πως καταφέρατε να συνδυάσετε το απαιτητικό επάγγελμα του ηθοποιού με το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας;

-Οι μέρες μας είναι αρκετά απαιτητικές και συνήθως τρέχω από το ένα στο άλλο. Και καμιά φορά ο χρόνος που μένει είναι ελάχιστος, έτσι προσπαθώ να τον αξιοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμως με σωστό προγραμματισμό και μεγάλη βοήθεια από την οικογένεια μου, τα καταφέρνουμε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, φτάνει να το θέλεις. Και έστω κι αν ο χρόνος είναι ελάχιστος αν φροντίζεις να είναι ποιοτικός τότε γεμίζουν όλα τα κενά.

ειρηνη καραγιωργη

-Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια; Έχετε κάποιο όνειρο που δεν πραγματοποιήσατε και θα θέλατε να το κάνετε σύντομα;

-Έχω πολλά όνειρα και στόχους που θέλω να υλοποιήσω, δεν εφησυχάζω. Κάθε φορά βρίσκω κι άλλα που θέλω να κάνω. Κι νομίζω έτσι πρέπει να είναι, δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να ονειρευόμαστε. Η λίστα μου είναι μεγάλη, έτσι απλά εύχομαι να έχουμε την υγεία μας κι όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Το καθένα στον καιρό του. Ιδανικά για φέτος έχω κάποιους προορισμούς στο μυαλό μου που θα ήθελα να ταξιδέψω και επίσης θα είναι και η χρονιά που θα μπορέσω επιτέλους να ασχοληθώ με κάτι δικό μου που το δουλεύω εδώ και χρόνια.