Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Θάνατος 27χρονου ΣΥΟΠ: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται στέλεχος της Ε.Φ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 27χρονου Συμβασιούχου Οπλίτη Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα τον περασμένο Ιούνιο μετά από πτώση στη θάλασσα της Λάρας στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Πέντε μήνες μετά την τραγωδία αποφασίστηκε η ποινική δίωξη στελέχους της εθνικής φρουράς το οποίο επέβαινε στο ελικόπτερο με τον άτυχο ΣΥΟΠ.  


«Αποφασίστηκε η ποινική δίωξη εναντίον ενός στελέχους της Ε.Φ. για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης», σημείωσε η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου. 

Η υπόθεση θα καταχωρηθεί και θα εκδικαστεί από το στρατιωτικό δικαστήριο, το οποίο έχει και την αποκλειστική δικαιοδοσία.

«Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι ήταν εν πτήση. Τίποτε παραπάνω.», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Στυλιανού. 

Ο άτυχος καταδρομέας ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός τραυματίστηκε σοβαρά στις 27 Ιουνίου σε πτώση στη θάλασσα της Λάρας από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης. Και άφησε την τελευταία του πνοή δύο μέρες αργότερα στο ΓΝ Λευκωσίας.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των ερευνών, ανακριτές της Αστυνομίας ταξίδεψαν στην Ιταλία, στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας του ελικοπτέρου της Ε.Φ, όπου και παρέλαβαν τα αποτελέσματα από το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου από το οποίο έγινε η μοιραία πτώση του Παναγιώτη Γιαννιού. Με αποτέλεσμα να αποτελούν τεκμήριο στην επικείμενη δίκη.