Τηλεόραση Ραδιόφωνο
daniel

Συνέντευξη στο ant1live παραχώρησε ο ηθοποιός Αντρέας Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Σαλώμη». Αποκάλυψε τι τον ενώνει με τον ήρωα του Νέαρχο και πως θα εξελιχθεί στην πορεία της ιστορίας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής ενώ παράλληλα στέλνει και το δικό του μήνυμα που αφορά τα αδέσποτα ζώα.

• Πως θα χαρακτήριζατε τον ήρωα σας στη σειρά;

Ο Νέαρχος είναι ένας νέος άνθρωπος με στόχους και όνειρα, θέλει στη ζωή του τα πράγματα να έχουν μια τάξη. Ξέρει τι θέλει από τη ζωή γι' αυτό και δίνει εξετάσεις στην αστυνομία και περνά με επιτυχία στην αστυνομική σχολή. Είναι σίγουρος για τον έρωτα του με τη Σαλωμη και είναι έτοιμος να κανει το επόμενο βήμα, να δημιουργήσει την δικη του οικογένεια, όμως κάποιος, δυστυχώς για αυτόν, είδε διαφορετικά τα πράγματα.

nearchos

• Πως θα εξελιχθεί ο Νέαρχος στη συνέχεια της ιστορίας;

Ούτε ο ίδιος ο Νέαρχος δεν μπορεί να φανταστεί τι τον περιμένει, πραγματικά, μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που σίγουρα θα τον οδηγήσει σε πολλές μάχες ακόμη. Είναι ένας άνθρωπος που νιώθει πληγωμένος, αδικημένος απο την ίδια την οικογένεια του, που αισθάνεται ότι έχει χάσει σχεδόν τα πάντα είναι ικανός για πολλά, πράγμα που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια της ιστορίας.

• Εντοπίζετε κοινά στοιχεία μεταξύ εσάς και τον Νέαρχο;

Το αίσθημα δικαίου που κουβαλά ο Νέαρχος θεωρώ ότι είναι ένα κοινό μας στοιχείο.

nearchos

• Στη σειρά βλέπουμε τον Νέαρχο, ένας καλόκαρδος άνδρας, που ερωτεύεται παράφορα τη Σαλώμη, ωστόσο οι συνθήκες και τα γεγονότα θέλουν τους δύο νέους να χωρίζονται με έναν σκληρό τρόπο. Πως είναι ο Ανδρέας όταν ερωτεύεται και πως θα αντιμετώπιζε μία παρόμοια κατάσταση με αυτήν του ήρωα του;

Αν ήμουν σε μια τέτοια κατάσταση όπου κάποιος σε χωρίζει βίαια και ουσιαστικά αναίτια από έναν άνθρωπο που αγαπάς και έχεις φανταστεί την ζωή σου μαζί του, ίσως η αντιμετώπιση να ήταν παρόμοια.

• Πως ήταν για εσάς τα πρώτα βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

Θέλει υπομονή…είναι φυσιολογικό σε κάθε ξεκίνημα να αμφισβητείς αποφάσεις, να νομίζεις ότι βάζεις τρικλοποδιές του εαυτού σου και γενικότερα να πνίγεσαι μέσα στο χάος της απόρριψης και της αβεβαιότητας. Εάν επιβιώσεις μέσα σε αυτά και καταφέρεις να τα χαλιναγωγήσεις, τοτε έχεις πολλά να κερδίσεις από αυτό το ταξίδι.

• Έχετε βιώσει δύσκολες καταστάσεις;

Κάθε επάγγελμα έχει τον βαθμό δυσκολίας του έτσι και εδώ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν διάφορες δυσκολίες στην πορεία. Σιγά σιγά όμως μαθαίνεις τις δυσκολίες να τις μετατρέπεις σε ευκαιρίες και να προχωράς.

daniel

• Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα άλλαζατε κάτι στην μέχρι τώρα πορεία σας όσον αφορά τις επαγγελματικές σας επιλογές;

Γενικότερα προσπαθώ να μην κάνω αναδρομές στο παρελθόν όσον αφορά την επαγγελματική μου πορεία έτσι ώστε να μην αναλώνω χρόνο αμφισβητώντας αποφάσεις και επιλογές. Όλα, είτε πιστεύεις πως είναι καλό είτε όχι έχει κάτι να σου δώσει, το παίρνεις και προχωράς .

• Υπάρχει κάποιος ρόλος που προβλήθηκε στην τηλεόραση ή στο θέατρο και θα θέλατε να τον είχατε υποδυθεί;

Αντιμετωπίζω τον κάθε ρόλο είτε τηλεοπτικό είτε θεατρικό σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, σίγουρα η πρόκληση για κάτι που διαφέρει πολύ από εμένα είναι κάτι που με ιντριγκάρει. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα ήθελα να κάνω.

• Γνωρίζω πως είστε φιλόζωος και βοηθάτε αδέσποτα ζώα. Πως έχετε συμβάλει στην προστασία τους και τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο που ίσως δεν είναι τόσο ευαισθητοποιημένος σε αυτό το θέμα;

Εάν μπορώ να προσφέρω φροντίδα, αγάπη και προστασία βοηθώντας ένα αδέσποτο ζώο, θα το κάνω. Το έκανα κάποτε υιοθετώντας ενα σκυλάκι . Αν κάποιος θέλει ένα ζώο στην ζωή του και μπορεί να του προσφέρει τα παραπάνω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον παροτρύνω στην υιοθεσία και όχι στην αγορά.

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της «Σαλώμης» που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο web tv-video on demand του ant1live και μείνετε συντονισμένοι για τις συγκλονιστικές εξελίξεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στον ΑΝΤ1.