Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γκουτζαμανης

Για την υποκριτική, τις δυσκολίες που βίωσε και τον έρωτα μίλησε ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης στο ant1live. Ο αγαπημένος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Σαλώμη» μας συστήνει καλύτερα τον ήρωα του Αλέξανδρο και αποκαλύπτει πώς θα επηρεάσει ο ίδιος την πλοκή της ιστορίας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του όπου έμεινε απλήρωτος από σημαντικό ρόλο που υποδύθηκε στην τηλεόραση.

  • Πως θα χαρακτήριζατε τον ήρωα σας Αλέξανδρο; Τι άνθρωπος είναι;

Ο Αλέξανδρος είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να ζορίζεται για τίποτα. Είναι αυτό που λέμε “καλοπερασάκιας”. Θέλει να είναι χαλαρός και να διασκεδάζει. Δεν τον ενδιαφέρει να εμβαθύνει στα πράγματα και ούτε να πίεζεται και αγχώνεται με τίποτα.

  • Πως θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας μέσα στη σειρά;

Στη συνέχεια της σειράς θα ερωτευτεί την Σαλώμη και θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα διχαστεί ανάμεσα σε αυτό που θέλει να ακολουθήσει η καρδιά και σε αυτό που θα θέλει να ακολουθήσει το μυαλό.

αλεξανδρος_σαλωμη
  • Εντοπίζετε κοινά στοιχεία μεταξύ εσάς και τον Αλέξανδρο;

Να σου πω την αλήθεια, όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα όταν πλάθουμε έναν ρόλο το κάνουμε μέσα από τον εαυτό μας, ανασύροντας στοιχεία της προσωπικότητάς μας και τα επενδύουμε στον χαρακτήρα που φτιάχνουμε, σε διαφορετικές ποσότητες και ποιότητες από αυτές που υπάρχουν ήδη μέσα μας. Ωστόσο, αυτό που κυριαρχεί είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα για να πάρει ζωή αυτός ο άνθρωπος. Δεν εντοπίζω λοιπόν αρκετά κοινά σττοιχεία με τον Αλέξανδρο καθώς εγώ θα αντιδρούσα και θα λειτουργούσα τελείως διαφορετικά στις καταστάσεις που καλείται να ζήσει.

  • Στη σειρά ο Αλέξανδρος παρουσιάζεται ως ένας άντρας ο οποίος δεν μπορεί να παραμείνει σταθερός σε μία σχέση και πόσο μάλλον να προχωρήσει σε γάμο, τουλάχιστον σύμφωνα με το παρελθόν του. Ο Δημήτρης πως είναι όταν ερωτεύεται;

Εγώ είμαι ακριβώς το αντίθετο είμαι σταθερός και δένομαι. Εκτός και αν “χαλάσει το γλυκό” οπότε και φεύγω χωρίς δεύτερη σκέψη.

αλεξανδρος_σαλωμη
    • Έχετε σπουδάσει Παιδαγωγικά ωστόσο ακολουθήσατε έναν διαφορετικό χώρο. Τι μεσολάβησε ώστε να αλλάξετε κατεύθυνση;

    Από την αρχή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Οι γονείς μου όμως επέμεναν (και καλώς) να πάρω κι ένα πτυχίο. Αυτό που προσφέρει η μόρφωση και οι σπουδές κυρίως αφορούν τη δόμηση μιας πληρέστερης και πολύπλευρης προσωπικότητας. Πράγματα που αποτελούν την ουσία και τα βασικά εργαλεία κάθε καλλιτέχνη.

    • Πως ήταν για εσάς τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

    Είμαι από τους ηθοποιούς που από την αρχή τα πράγματα τους πήγαν καλά. Πέρασα με την πρώτη στη σχολή που ήθελα, τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και με το που τελείωσα ξεκίνησα να δουλεύω αμέσως. Δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς δουλειά και είμαι χαρούμενος και περήφανος για τις μέχρι τώρα συνεργασίες μου.

    • Έχετε βιώσει δύσκολες καταστάσεις μέσα από αυτό το επάγγελμα;

    Ναι, βεβαίως και αρκετές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η “Δικαίωση” που ήταν η δουλειά με την μεγαλύτερη επιτυχία κι απήχηση και με άφησε απλήρωτο. Ήταν η περίοδος όπου μετά από λίγο έκλεισε το mega channel και η Άνωση (η εταιρεία παραγωγής) κήρυξε πτώχευση.

    δημητρης γκουτζαμανης
    • Υπάρχει κάποιος ρόλος που προβλήθηκε στην τηλεόραση ή στο θέατρο και θα θέλατε να τον είχατε υποδυθεί;

    Πάρα πολλοί. Κυρίως θεατρικοί, κλασσικού ρεπερτορίου όπως ο Ρωμαίος και ο Άμλετ. Αυτό που όμως έχει μεγαλύτερο νόημα και ουσία είναι οι συνεργασίες και οι συναντήσεις με τους και τις κατάλληλους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ως άνθρωπος, καλλιτέχνης και ηθοποιός.

    • Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι στην μέχρι τώρα πορεία σας όσον αφορά τις επαγγελματικές σας επιλογές;

    Κατόπιν εορτής δεν έχει και πολύ νόημα αυτό. Ο λόγος είναι πως ότι απόφαση έχουμε πάρει τη δεδομένη στιγμή, την πήραμε γιατί με τις συνθήκες όπως ήταν διαμορφωμένες φαινόταν ότι θα είναι η ιδανική. Σημασία έχει πως αυτές οι αποφάσεις καλές ή κακές με έχουν οδηγήσει στο σήμερα, για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος.

    • Την τελευταία περίοδο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων επισκέπτεστε συχνά την Κύπρο, πώς βρίσκετε τη ζωή εδώ;

    Μου αρέσει η ζωή στην Κύπρο, αν και είμαι συνέχεια σ' ένα αεροπλάνο ωστόσο, με αναζωογονεί αυτό το ταξίδι που κάνω κάθε εβδομάδα.

    Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της «Σαλώμης» που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο web tv-video on demand του ant1live και μείνετε συντονισμένοι για τις συγκλονιστικές εξελίξεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στον ΑΝΤ1.