Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λι

Χειροπέδες σε άλλα τρία πρόσωπα πέρασαν νωρίς το πρωί οι διωκτικές  αρχές σε σχέση με τη δολοφονία του Tansu Cidan ο οποίος  είχε εντοπιστεί νεκρός στο κελί του στις κεντρικές φυλακές το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου. 

Μέλη της ανακριτικής ομάδας πέρασαν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί την πύλη των φυλακών για να εκτελέσουν τα τρία εντάλματα. 

Συγκεκριμένα, σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τρία πρόσωπα ηλικίας 22, 27 και 28 ετών, που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση φόνου του 41χρονου Tansu Cidan, που διαπράχθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, στις 27 Οκτωβρίου 2022. 

Επίσης, προστίθεται, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ανανέωσε για ακόμη οκτώ ημέρες, το διάταγμα κράτησης για άλλα οκτώ πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί στις 28 Οκτωβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 5 δεσμοφύλακες και ένας λοχίας των κεντρικών οι οποίοι ήταν καθήκον το βράδυ της Πέμπτης, ενώ για άλλους 4 δεσμοφύλακες έχει ζητηθεί η πειθαρχική δίωξη, για παρεμφερή ζητήματα.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

λιυ