Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γαζα

Συνθήκες «πραγματικό λιμού» επικρατούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες μάλιστα, επεκτείνονται και προς τα νότια, προειδοποιεί η διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Σίντι ΜακΚέιν.

Στην Γάζα «ο λιμός είναι παρών, ένας πραγματικός λιμός στον βορρά που μετακινείται προς νότον», δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σε συνέντευξή της που θα μεταδοθεί σήμερα Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο NBC.

«Οταν υπάρχουν τέτοιου είδους συρράξεις, με τόση ένταση, ή συμβαίνουν τόσα πράγματα, έρχεται ο λιμός», είπε.

«Αυτό που ζητάμε, αυτό που δεν έχουμε σταματήσει να ζητάμε, είναι μία κατάπαυση του πυρός και την δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης για να μπούμε» στην Γάζα για να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε η Σίντι ΜακΚέιν.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα είναι μόνο ένας από τους πολλούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς και οργανώσεις που προσπαθούν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η κατάσταση στον τομέα του επισιτισμού βελτιώνεται ελαφρά στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά ο κίνδυνος του λιμού παραμένει, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η διεθνής βοήθεια, που ελέγχεται αυστηρά από το Ισραήλ, φθάνει στάγδην στην Γάζα, κυρίως από την Αίγυπτο με της Ράφα, αλλά παραμένει ανεπαρκής για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ