Τηλεόραση Ραδιόφωνο
\]π[=

Αλυσιδωτές εξελίξεις στις κεντρικές φυλακές, έχει προκαλέσει η δολοφονία Τουρκοκύπριου κατάδικου την περασμένη Πέμπτη, από άλλους φυλακισμένους.

Η διοικητική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και το πρωί η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ενημέρωσε σε συνάντηση την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου.

Σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, «έχει υποβληθεί εισήγηση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα έξι δεσμοφύλακες, ένας λοχία και πέντε δεσμοφύλακες και για τη διερεύνηση πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων».

Άννα Αριστοτέλους- Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών

Επίσης στα πλαίσια της έρευνας θα προχωρήσω στην πειθαρχική δίωξη τεσσάρων μελών του προσωπικού για θέματα που δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά προκύπτουν παραλείψεις μελών σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 

Όσον αφορά τις έρευνες για τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου κατάδικου, είναι σε πλήρη εξέλιξη, και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι φυλακισμένοι πέραν από τους οκτώ, που θεωρούνται ύποπτοι

«Διανύουμε τις πρώτες μέρες του οκταημέρου το οποίο έχει διαταχθεί από το δικαστήριο για τους οκτώ συλληφθέντες, ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, υπάρχουν τεκμήρια, αντιλαμβάνεστε πρέπει να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων», ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Για τη δολοφονία λαμβάνονται καταθέσεις από καταδίκους και δεσμοφύλακες, με πρωταρχικό στόχο να εξακριβωθεί ο πραγματικός λόγος για τον οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα.