Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρέλαση Λάρνακα
Η μαθητική παρέλαση στην Λάρνακα

Με δοξολογίες, μαθητικές παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες, η Κύπρος τίμησε με κάθε λαμπρότητα την επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων.

Στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη μαθητική παρέλαση έξω την Πρεσβεία της Ελλάδας, τον χαιρετισμό της οποίος δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στις εκδηλώσεις στη Λεμεσό παρέστη εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, στη Λάρνακα ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, στην Πάφο ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και στο Παραλίμνι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

*Μαθητική παρέλαση στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο άρχισαν στη Λευκωσία με Εωθινό από την μπάντα του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, μέσα από τους δρόμους της ιστορικής πρωτεύουσας και μέχρι την Αρχιεπισκοπή.

Ακολούθησε έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Εωθινό πραγματοποίησε το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και στις υπόλοιπες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, τιμώντας την εθνική επέτειο.

*Εωθινό στη Λεμεσό

Δήλωση πρέσβη Ελλάδος 

Δήλωση Προέδρου της Βουλής

Δήλωση Υπουργού Παιδείας 

Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου

Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού και η εποποιΐα της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν κορυφαία έκφραση πατριωτισμού.

Και σήμερα τιμούμε παραμένοντας ευγνώμονες για τον μεγάλο αγώνα, την  ενότητα και την πανεθνική συστράτευση που έδωσαν στους Έλληνες τα ηθικά και ψυχικά εφόδια να διακριθούν στα πεδία των μαχών. Βάζοντας την ελευθερία της πατρίδας πάνω από τις υπέρτερες δυνάμεις του εχθρού και διαπερνώντας ταυτόχρονα το μίσος και τη μισαλλοδοξία που είχαν σκεπάσει την Ευρώπη.

Είναι αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα σφυρηλατημένα από τη φλόγα της ελευθερίας, που διαπότισαν τον αγώνα της 28ης Οκτωβρίου και έκαναν τους Συμμάχους να δηλώνουν με δέος ότι «δεν είναι οι Έλληνες που πολεμούν ως ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες».

Αυτός είναι ο φωτεινός οδηγός και για τον δικό μας δρόμο, για το δικό μας μέλλον, απαλλαγμένο από κάθε φόβο και με μόνο προορισμό την προοπτική και την ασφάλεια και για την Κύπρο μας.

Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό.

Δήλωση ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης

Δήλωση Προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου 

Δήλωση ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη 

Δήλωση ΕΔΕΚ, Μαρίνα Βασιλειάδου 

Δήλωση ΔΗΠΑ, Αντιγόνη Παπαδόπουλου 

Δήλωση Οικολόγοι, Κυριάκος Τσιμίλλης 

παρέλαση Λάρνακα.
μαθητική παρέλαση στην Λάρνακα
παρέλαση Λάρνακα.
Η εξέδρα των επισήμων στην Λάρνακα
παρέλαση Λάρνακα
Η μαθητική παρέλαση στην Λάρνακα
μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λάρνακα
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λάρνακα
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λεμεσός
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λεμεσός
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λάρνακα
Σώμα Κυπρίων Οδηγών Λάρνακα