Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π[]λκ

Έργα αστικής ανάπτυξης και υποδομής εκατομμυρίων ευρώ εγκαινίασε σήμερα στην Πάφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος  Αναστασιάδης.

Στις 10 το πρωί τέλεσε τα εγκαίνια της α' φάσης, του βόρειου παρακαμπτήριου της Γεροσκήπου, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων και κόστους 6.5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος «εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τα έργα για να εξυπηρετούνται όλοι. Πρόκειται για έργο που στοίχισε 6 εκ. 446 χιλιάδες, 230 ευρώ, είναι μια γέφυρα ουσιαστικά που ενώνει την Πάφο προς τη βιοτεχνική περιοχή του Δήμου Πάφου, που περιλαμβάνει 150 βιοτεχνίες».   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε «το παρόν έργο και όσα εγκαινιάσαμε, θα εγκαινιάσουμε και εκτελούνται ανέμεναν τη λύση τους, χρειαζόταν, όμως, από πλευράς τοπικών Αρχών όραμα και συνεργασία, που υπήρξε. Όραμα από τον Δήμαρχο, στενότατη συνεργασία με τις δημοτικές ομάδες και αποφασιστικότητα από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε το όραμα των τοπικών Αρχών να μετατραπεί σε συγκεκριμένη δράση. Και αυτό είναι που πράττουμε και πράξαμε όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και για τις υπόλοιπες πόλεις».
  
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον οποίο συνόδευαν ο Υπουργός Μεταφορών, υπηρεσιακοί παράγοντες και κρατικοί αξιωματούχοι, τέλεσε τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάφου.

Και ακολούθησε ξενάγηση στους ανακαινισμένους εκθεσιακούς χώρους όπου φιλοξενούν αντικείμενα από ανασκαφές, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά της εξέλιξης του πολιτισμού από τους πρώτους προϊστορικούς οικισμούς μέχρι την ίδρυση της Νέας Πάφου και την εξέλιξη της σε Μητρόπολη.
 
Κατά την τέλεση των εγκαινίων της νέας δημοτικής αγοράς Πάφου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε έκπληκτος από την αναβαθμισμένη εικόνα της περιοχής, ενώ συνομίλησε και με καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες εστιατορίων.
 
Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια της βελτιωμένης οδού Φελλάχογλου και των δύο παρακείμενων χώρων στάθμευσης, στο εμπορικό κέντρο αλλά και τα εγκαίνια της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου και της ανάπλασης και ανάδειξης του Ψαροχωρίου Κάτω Πάφου. 
 
Στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της δημοκρατίας κατέθεσε το θεμέλιο λίθο στο κτίριο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ.  

Το έργο συνολικής αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ θα συγχρηματοδοτηθεί από την ευρωπαϊκή ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ 2021-2017.