Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γσπ επεισοδια

Προβληματισμό αλλά και έντονη ανησυχία προκαλούν τα απανωτά επεισόδια  βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Την ώρα που στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ψάχνουν να δουν τι πήγε λάθος πριν μια εβδομάδα, όταν είχαμε τα σοβαρά επεισόδια μετά το τέλος του ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ, ένα νέο, ακόμα πιο σοβαρό επεισόδιο εντός του ΓΣΠ έρχεται να καταγραφεί και να ανοίξει νέο γύρο συζητήσεων.

Ο 34χρονος και το καθεστώς με το οποίο μπήκε στο γήπεδο

Όλα άρχισαν δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ.

34χρονος o οποίος  βρισκόταν στα box του ΓΣΠ αφού φαίνεται να ήταν συνοδός της φιλοξενούμενης ομάδας, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ κραδαίνοντας μάλιστα μαχαίρι 20 εκατοστών.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Σε μία ένταση που δημιουργήθηκε ένα πρόσωπο είχε ανασύρει μαχαίρι.Έγινε αντιληπτό από το κλειστό κύκλωμά παρακολούθησης οπότε μέλη της αστυνομίας είχαν ανταποκριθεί και είχαν επέμβει με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το πρόσωπο αυτό στα αποχωρητήρια του σταδίου. Εντοπίστηκε το συγκεκριμένο μαχαίρι το οποίο είναι μήκους περίπου 20 εκατοστών  ενώ στην έρευνα που έγινε στο χώρο που εντοπίστηκε το πρόσωπο που το κατείχε ηλικίας 34 ετών από έρευνα που έγινε σε κάλαθο εντοπίστηκε και δεύτερο μαχαίρι το οποίο επίσης παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

 

Να αναφέρουμε ότι ο 34χρονος συνελήφθη βάση δικαστικού εντάλματος. Οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου όπου και τέθηκε υπό κράτηση για 4 ημέρες.

Μια σειρά ερωτημάτων εγείρεται πλέον, τα οποία αναζητούν σαφείς, τεκμηριωμένες και κυρίως άμεσες απαντήσεις αφού σίγουρα οι ευθύνες δεν είναι ορφανές.

Πως κατόρθωσε ο 34χρονος να περάσει δυο μαχαίρια εντός του σταδίου; Είναι ή όχι ο 34χρονος Ιρανός κάτοχος κάρτας φιλάθλου; Αν ναι, πως την εξασφάλισε χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως άδεια παραμονής στην Δημοκρατία;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν εγείρονται και για το ποιο ήταν τα καθεστώς με το οποίο του επετράπη η είσοδος στο στάδιο, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενεπλάκη στα επεισόδια.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό το οποίο φαίνεται να μην κατείχε ούτε κάρτα φιλάθλου και εισερχόμενος στο στάδιο είχε στην κατοχή του αυτά τα επικίνδυνα και επιθετικά όργανα . Αρμοδιότητα στην έρευνα και στον έλεγχο τόσο της κάρτα φιλάθλου αλλά και στην έρευνα των φιλάθλων κατά πόσον μεταφέρουν επικίνδυνα αντικείμενα έχει ο υπεύθυνος ασφαλείας του σταδίου και οι επιτηρητές . Αυτή την στιγμή γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί από ποιο σημείο έχει εισέλθει το πρόσωπο αυτό το οποίο είχε στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

 

Ανακοίνωση για το επεισόδιο εξέδωσε και ο ΑΠΟΕΛ

Σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό όπου άτομο ανέσυρε μαχαίρι απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, οφείλουμε να συγχαρούμε τους επιτηρητές σταδίου καθώς και την αστυνομία που ενήργησαν άμεσα σε μια απονενοημένη ενέργεια ενός επικίνδυνου ατόμου που δεν έχει καμία δουλειά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η Αστυνομία ως όφειλε προχώρησε στη σύλληψη αυτού του ατόμου. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Ως ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσουμε σε λεπτομερή έρευνα για το συμβάν

 

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Γίνονται επίσης εξετάσεις για να εξασφαλιστεί μαρτυρία και εναντίων και άλλων προσώπων τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο περιστατικό . Υπάρχει μια συνεννόηση και μια συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα όπου προχωρούμε στην διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Σήκωσαν μανίκια και έλαβαν μέτρα

Άξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι στο Αρχηγείο Αστυνομίας από τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις για την αστυνόμευση της συγκεκριμένης αγωνιστικής αφού όπως αναφέρθηκε υπάρχουν αγώνες υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα αποφασίστηκε και η μετακίνηση του ΑΙΑΝΤΑ, ενώ σε τουλάχιστον δύο αγώνες δόθηκαν οδηγίες για αστυνόμευση με πάνω από 160 αστυνομικούς.
Η θέση του Γενικού Διευθυντή του ΓΣΠ ΕΔΩ.