Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φοιβος κωνσταντιδης

Μακραίνει η λίστα των επεισοδίων που καταγράφονται εντός και εκτός των κυπριακών γηπέδων, με τους αρμόδιους φορείς να εμφανίζονται έντονα θορυβημένοι από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Μετά και από το τελευταίο επεισόδιο που έλαβε χώρα στις κερκίδες του ΓΣΠ η ανησυχία αυξάνεται και οι εμπλεκόμενοι στρέφουν την προσοχή τους στο τι πήγε λάθος και καταλήγουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ίδιο έργο θεατές όσον αφορά τη βία στα γήπεδα. Περισσότερα για το επεισόδιο ΕΔΩ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στα Νέα του ΑΝΤ1 τόσο για το τελευταίο επεισόδιο που καταγράφηκε στο ΓΣΠ, όσο και για τη γενική εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα γήπεδα.

«Το επεισόδιο που έγινε στις κερκίδες του ΓΣΠ δεν ήταν συμπλοκή μεταξύ οπαδών που βρίσκονταν στην ίδια κερκίδα, ήταν επεισόδιο που προκλήθηκε μετά που παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας που βρίσκονταν στον χώρο του θεωρείου μπήκαν στις κερκίδες από το θεωρείο, προφανώς επειδή είχαν φραστική αντιπαράθεση», ξεκαθάρισε. 

Ακολούθησε σοβαρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο πλευρών, με τους επιτηρητές του Σταδίου να ανταποκρίνονται άμεσα για τον διαχωρισμό του κόσμου που καθόταν στην κερκίδα από τους συγκεκριμένους παράγοντες. Ο απλός κόσμος φυγαδεύτηκε προς την έξοδο μέσω μιας μικρής εισόδου που βρίσκεται στην κερκίδα.

«Ένα μέλος της αντιπροσωπείας της φιλοξενούμενης ομάδας ανέσυρε μαχαίρι που πρόταξε ενάντια στους υπόλοιπους φιλάθλους, οι οποίοι περιορίστηκαν από τους επιτηρητές και οδηγήθηκαν έξω. Το συγκεκριμένο πρόσωπο επέστρεψε στο θεωρείο όπου μπήκε στην τουαλέτα, ήρθε η Αστυνομία απέκλεισε την τουαλέτα και τον συνέλαβαν οδηγώντας τον εκτός γηπέδου», εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόσωπο που πρόταξε μαχαίρι εισήλθε στο γήπεδο ως μέλος της αντιπροσωπείας της φιλοξενούμενης ομάδας, γι’ αυτό και βρισκόταν στο θεωρείο. Δεν έγινε κάποιος έλεγχος στο εν λόγω πρόσωπο όσον αφορά στην κατοχή κάρτα φιλάθλου, αλλά ούτε και σωματικός, εφόσον δεν θεωρείται απαραίτητο για τον συγκεκριμένο χώρο που θα βρισκόταν ως μέλος της αντιπροσωπείας μιας ομάδας.

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε πως δεν είναι εφικτό να ελέγχονται όλοι, αφού ο κάθε χώρος έχει τη δική του ιδιαιτερότητα.

Εξάλλου, αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Γενικό Διευθυντή του ΓΣΠ δεν είναι το συγκεκριμένο περιστατικό και οι λεπτομέρειες του αλλά γενικότερα το γεγονός ότι το πλάνο διαχείρισης ασφαλούς εισόδου, παρακολούθησης και εξόδου των φιλάθλων δεν εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως εξήγησε, είναι εφαρμόσιμο, αλλά στην πράξη κάποιες από τις πρόνοιες δεν μπαίνουν σε λειτουργία, ενώ υπάρχουν και πρακτικά θέματα που εμποδίζουν την πιστή εφαρμογή του στα γήπεδα.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: