Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αδεσποτο-ζωο

Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στα καταφύγια της Κύπρου καθημερινά όλο και αυξάνεται. Οι εθελοντές διασώζουν ζώα από τους δρόμους σε καθημερινή πλέον βάση και η κατάσταση είναι απελπιστική. Άλλα ζώα είτε γεννήθηκαν στον δρόμο και δεν γνώρισαν ποτέ την αγάπη, άλλα είχαν οικογένειες οι οποίες τα εγκατέλειψαν σαν να είναι αντικείμενα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου προκαλεί στο ίδιο τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη και φόβο, αφού αναγκάζονται ξαφνικά να ζήσουν μόνα σε ένα ξένο περιβάλλον γεμάτο με κινδύνους.

Ένα τέτοιο περιστατικό είναι και αυτό του Τζάμπο, ένος σκύλου τον οποίον εντόπισαν οι εθελοντές αδέσποτο στους δρόμους. Αν και τριών ετών, ο Τζάμπο ήρθε αντιμέτωπος με δύσκολες συνθήκες επιβίωσης οι οποίες του άφησαν τεράστιες πληγές.

Ο Τζάμπο όπως μας ανέφεραν εθελοντές από το καταφύγιο Hope for Homeless, Cyprus στο οποίο φιλοξενείται, είναι ένα φοβικό σκυλάκι. Φοβάται τα πάντα, ακόμη και τις κινήσεις των χεριών. Είναι σχεδόν πάντα σε μία γωνιά στο καταφύγιο και δεν πλησιάζει εύκολα άλλο ζώο ή άνθρωπο.

Για την περίπτωση του συγκεκριμένου σκύλου, έχουν γίνει αρκετές αναρτήσεις. Το δε συγκλονιστικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο σημείωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο προβολές, δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για υιοθεσία.

τζαμπο

Αν ενδιαφέρεστε να ανοίξετε το σπίτι σας και να υιοθετήσετε τον Τζάμπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το καταφύγιο Hope for Homeless, Cyprus στο τηλέφωνο 96246262. Θα δοθεί μόνο σε οικογένεια που ενδιαφέρεται αληθινά για αυτόν και που θα του χαρίσει αυτό που έχει τεράστια ανάγκη, την αγάπη!

 

«O Jumbo μας είχε διασωθεί πριν τρεις μήνες. Είναι πολύ φοβικο σκυλί και χρειάζεται άμεσα οικογένεια που έχει ώρα, υπομονή και αγάπη για να τον βοηθήσουν. Εδώ στο καταφύγιο είναι ότι χειρότερο για σκυλιά φοβικα όσο αυτός. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση και ξέρουμε ότι μόνο με θαύμα θα βρεθεί μια οικογένεια να τον πάρει και να δουλέψει τις φοβίες του. Αυτο το σκυλί πιστεύουμε ότι ποτέ δεν ήταν σε σπίτι ή κοντά σε ανθρώπους. Δεν ξέρει τι θα πει ένα χάδι, μια αγκαλιά. Αν είσαι γνώστης, αν τα αγαπάς πραγματικά και θες να το βοηθήσεις πάρε μας τηλέφωνο στο 96246262 ή στείλε μήνυμα στο καταφύγιο», αναφέρουν στην ανάρτηση οι εθελοντές.