Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η Κύπρος ανοίγει απόψε τον 68ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision με τη νεαρή Σίλια Καψής και το τραγούδι Liar να είναι η πρώτη εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό της μεγαλύτερης γιορτής μουσικής στην Ευρώπη. Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας. Μεθαύριο Πέμπτη θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο θα συμμετέχει η Ελλάδα με το τραγούδι «ZARI» που ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι.

Απόψε στη σκηνή της Γιουροβίζιον θα εμφανιστεί και η Ελένη Φουρέϊρα με το τραγούδι Fuego που έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση το 2018, καταλαμβάνοντας την πιο ψηλή θέση για την Κύπρο μέχρι σήμερα. Δείτε εδώ το βίντεο από την πρόβα της Ελένης Φουρέϊρα. 

Ο διαγωνισμός, αρχίζει στις δέκα ώρα Κύπρου στο Μalmö Arena και η 17χρονη Σίλια Καψή αναμένεται να δώσει τον καλύτερο της εαυτό όπως έπραξε και στη τελευταία της πρόβα, ενώ επικρατεί αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν απόψε οι 15 χώρες που συμμετέχουν στον Α ημιτελικό καθώς και η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις Big Five  και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης.

Μια από τις αλλαγές του φετινού διαγωνισμού είναι ότι οι τρεις προαναφερόμενες χώρες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά φέτος, live τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.
 

Δείτε την Σίλια Καψή να ερμηνεύει το Liar:

Ο β' ημιτελικός διεξάγεται στις 9 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 11 του μήνα.

Η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του β’ ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Δείτε τη Μαρίνα Σάττι να ερμηνεύει το «ZARI»:

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον α’ ημιτελικό: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο

Στον μεγάλο τελικό, στις 11 Μαΐου προκρίνονται απευθείας 6 χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

Στον α’ ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.