Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 43 και 28 ετών, τα οποία είχαν συλληφθεί χθες για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων όσο αφορά στην απόπειρα φόνου εναντίον άντρα ηλικίας 34 ετών, η οποία διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου, 2024, καθώς επίσης και άντρας ηλικίας 40 ετών, ο οποίος επανασυνελήφθη για την ίδια υπόθεση, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους.

Tα ξημερώματα της Τρίτης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες την κράτηση των άλλων έξι προσώπων, τα οποία τελούσαν υπό κράτηση. 

Βρήκαν μοτοσικλέτες που πιθανόν να σχετίζονται με την απόπειρα δολοφονίας

Στα χεριά των αρχών βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας (06/05) δύο μοτοσικλέτες οι οποίες πιστεύεται ότι σχετίζονται με την απόπειρα δολοφονίας του 34χρονου στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, εντόπισαν τις δύο μοτοσικλέτες σε ανοιχτό χώρο σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι ρόλοι των υπόπτων

Στο κάδρο των ανακριτικών αρχών βρίσκονται νέα στοιχεία, αναφορικά με το ρόλο του κάθε συλληφθέντα κατά το στάδιο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης εντός της δικαστικής αιθούσης, ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος, και φερόμενος ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, είχε επικοινωνία με τον φερόμενο ως εκτελεστή μετά την απόπειρα, δίνοντάς του συγχαρητήρια για τους πυροβολισμούς, ενώ, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, έστειλε στον αραβικής καταγωγής φερόμενο ως εκτελεστή δέκα χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία του παρέδωσε ο τρίτος ύποπτος σε πρατήριο βενζίνης.

Περαιτέρω, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός θα έδινε στον φερόμενο εκτελεστή χίλια πεντακόσια ευρώ το μήνα ως μισθό εφ’ όρου ζωής.

Δεύτερος και τρίτος ύποπτος, φέρεται να είναι στενοί συνεργάτες του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, με τον ένα να παρουσιάζεται ως το πρόσωπο το οποίο έδωσε εντολή στον 4ο ύποπτο να προμηθεύσει το όπλο για την δολοφονία του 34χρονου, και τον άλλο ως το πρόσωπο το οποίο ανέλαβε να βρει τα άτομα που θα εκτελούσαν τις οδηγίες του 1ου υπόπτου για τη δολοφονία του 34χρονου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία, ο τέταρτος ύποπτος είναι το πρόσωπο που έλαβε εντολή από τον δεύτερο ύποπτο να προμηθεύσει το όπλο για τη δολοφονία του 34χρονου, και στην περιουσία του ανευρέθηκε ένα κενό κουτί σφαιρών 9 μιλιμέτρων, όπως και το διαμέτρημα της σφαίρας που έπληξε τον 34χρονο.

Αρχικές εκτιμήσεις έφεραν τον 5ο ύποπτο να είναι ο οδηγός του σκούτερ κατά την απόπειρα δολοφονίας, και μάλιστα ο συλληφθείς κατάδικος παρουσιάζεται να του ανέθεσε ρόλο εκτελεστή της δολοφονίας.

Παρά ταύτα, σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία, όσο παρακολουθούσε τον 34χρονο φοβήθηκε να προχωρήσει στη διάπραξη του εγκλήματος.

Κατά την απόπειρα, σύμφωνα με μαρτυρία, ήταν το πρόσωπο που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ όπως καταγράφηκε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, κατά την ημέρα της απόπειρας φαίνεται να ήταν από το πρωί μαζί με τον φερόμενο εκτελεστή και τον οδηγό του σκούτερ.

Έκοψε το πιστόλι

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καίει τον έκτο ύποπτο και φερόμενο ως εκτελεστή, καθώς φέρεται να αποχώρησε από το Καϊμακλί και περιφερόταν στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Λακατάμιας.

Ακολούθως εντοπίζεται στη σκηνή του εγκλήματος και μετά με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο φερόμενος ως οδηγός, κατευθύνθηκαν στο χωριό Μένοικο, όπου διαμένει ο οδηγός.

Ο ανακριτής αναφέρθηκε ακόμη και στο πιστόλι της δολοφονικής απόπειρας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης «υπάρχει μαρτυρία ότι το πιστόλι το έκοψε με σμυρίλιο σε μικρά κομμάτια και μέρος του όπλου το πέταξε σε συγκεκριμένη περιοχή στα Περβόλια. Μέρος του όπλου έχει εντοπιστεί στην τοποθεσία που αναφέρθηκε σε γραπτή μαρτυρία».

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε και στο ρόλο του έβδομου υπόπτου, ο οποίος είναι κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ο 6ος είπε ότι, ο 7ος ύποπτος έβαλε τον 5ο ύποπτο να κάνει τη δουλειά, δηλαδή να πυροβολήσει τον παραπονούμενο, αλλά λόγω του ότι φοβήθηκε και δεν τον πυροβόλησε, ολοκλήρωσε τη δουλειά ο ίδιος, δηλαδή ο 6ος ύποπτος.

Ο 7ος ύποπτος, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, ενώ είναι κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές, μίλησε με βιντεοκλήση με τον 6ο ύποπτο αφού αναζητούσε τον 5ο ύποπτο και δεν τον εντόπιζε αναφέροντάς του ότι, πιστεύει ότι έχει συλληφθεί.

Οι ανακριτικές αρχές αποδίδουν στον όγδοο ύποπτο ρόλο οδηγού του σκούτερ, καθώς μετά από έρευνα στην οικία του εντοπίστηκε ένα ζεύγος αθλητικών παπουτσιών το οποίο ταυτίζεται με την περιγραφή των αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο δράστης της απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με γραπτή μαρτυρία, δεν ήταν η πρώτη φορά που μαζί με τους υπόπτους 5 και 6 ήταν σε καρτέρι για να δολοφονήσουν τον παραπονούμενο, φορώντας και οι τρεις κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα.

Μαραθώνια ήταν και η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, η οποία άρχισε στις 11 το πρωί, με τους δικηγόρους υπεράσπισης να αντεξετάζουν τον ανακριτή.
Μέχρι την ώρα σύνταξης του ρεπορτάζ, το Δικαστήριο δεν είχε εκδώσει απόφαση για την κράτηση ή όχι των υπόπτων.