Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γυμνάσιο Λάρνακας αποβολή κούρεμα

Σάλος, αντιδράσεις και διαψεύσεις σε έντονο ύφος από τον Υπουργό Παιδείας για τις αποβολές με το κούρεμα μαθητών σε Γυμνάσιο της Λάρνακας. 

Το έντυπο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 έρχεται να διαψεύσει πλήρως τις χθεσινές αναφορές του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου, πως δεν υπήρξε καμία αποβολή για τους μαθητές γυμνασίου στην Λάρνακα λόγω κουρέματος παρά τα όσα ανέφεραν επανειλημμένα οι οργανωμένοι γονείς. 

Ο ίδιος ο Πρόδρομος Προδρόμου παρενέβη χθες στο «Μέρα Μεσημέρι» λίγη ώρα μετά τις καταγγελίες γονέων, σημειώνοντας πως 

Αυτά που λέει η Ομοσπονδία Λάρνακας να έρθει να τα πει υπεύθυνα με στοιχεία να δούμε αν είναι αλήθεια αυτά που λένε διότι εμένα η πληροφόρηση μου είναι ότι δεν έγιναν αποβολές και έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή

 

έντυπο αποβολής

Το αποκαλυπτικό έντυπο αποβολής αναφέρει ξεκάθαρα πως τα παιδιά αποβλήθηκαν λόγω κουρέματος, υπογραμμένο μάλιστα από βοηθό διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου στις 7 Σεπτέμβριου του 2022, δηλαδή χθες. 

Το έντυπο αποβολής, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στο Υπουργείο Παιδείας να υποστηρίξει το αφήγημα πως τα δημοσιεύματα περί αποβολών δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και αποτελούν εσφαλμένη είδηση, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο πως τα παιδιά αρχικά αποβλήθηκαν και στην συνέχεια μετά από παρέμβαση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανού Λούη, ο διευθυντής του σχολείου άλλαξε την απόφαση του και μετέτρεψε την αποβολή σε σύσταση και τα παιδιά προσήλθαν σήμερα κανονικά στο σχολείο. 

Χαρακτηριστικές μάλιστα οι μαρτυρίες προσώπων που έζησαν τα γεγονότα από πρώτο χέρι.

Αυτόπτης μάρτυρας των όσων διημείφθησαν στον χώρο του σχολείου παρενέβη στο «Μέρα Μεσημέρι», κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά του Διευθυντή, τόσο ως προς τους μαθητές, όσο και προς του γονείς που πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Ήταν στο προαύλιο μαζεμένα, ακούγονταν τα ουρλιαχτά του Γυμνασιάρχη, οι φωνές που έβαζε στους γονείς

Ανέφερε παράλληλα πως σε κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα του γραφείου του, κρατώντας μια μητέρα από το χέρι και να την σπρώχνει προς τα έξω.

Ενώ η ίδια έγινε μάρτυρας αποβολής μαθητών, τόσο για ένα μαύρο τζιν, όσο και για τα παπούτσια.

Παραδοχή Υπουργείου

Μετά τον όλο σάλο και τις διαστάσεις που έλαβε το όλο ζήτημα, ο Διευθυντής Μέσης του Υπουργείου παρενέβη στο «Μέρα Μεσημέρι», παραδεχόμενος πως παρενέβη ο ίδιος για να μετατραπούν οι αποβολές σε συστάσεις.

Σύμφωνα με τον Κυπριανό Λούη, μόλις πληροφορήθηκαν για τα περί αποβολών από τα πρώτα κιόλας λεπτά της νέας σχολικής χρονιάς, επικοινώνησε ο ίδιος με τον Διευθυντή του Σχολείου, δίνοντας του οδηγίες για το πώς να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις.

Παρόλο που προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις από το αν λειτούργησε ορθά ή λανθασμένα, σημείωσε με νόημα πως 

Για να λειτουργήσει σωστά μια σχολική μονάδα, κουβεντιάζεις, αφιερώνεις μικρό χρονικό διάστημα προσαρμοστικότητας

Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν έχει μπει καμιά απουσία σε κανένα παιδί, και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι μαθητές παρουσιάστηκαν σήμερα στο σχολείο, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

«Συγχωροχάρτι σε κανέναν»

Ιδιαίτερα καυστικός έναντι συμπεριφορών εμφανίστηκε με παρέμβαση στον ΑΝΤ1 ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Παιδείας, Γιώργος Σκαλιάς, στέλνοντας μήνυμα για «μηδενική ανοχή».

«Έχουμε αυτά τα γεγονότα που μηδενίζουν τον κόπο και τον μόχθο εκατοντάδων διευθυντών» ανέφερε ο κ. Σκαλιάς, ο οποίος καταδίκασε την μη τήρηση των νομοθεσιών από όλους όσοι ενεργούν κατά το δοκούν.

Σχολίασε πως είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2022 κάποιοι να ασχολούνται με την στολή και τα μαλλιά, την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε φάση μετεξέλιξης, και σαφώς μεγαλύτερων προκλήσεων και προτεραιοτήτων.

Εξέφρασε μάλιστα την προσωπική του άποψη, πως είναι καιρός να καταργηθεί η στολή από το κυπριακό σχολείο.

«Πιθανή συγκάλυψη του Διευθυντή»

Ο πρόεδρος των Οργανωμένων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου έκανε λόγο πως με βάση την ενημέρωση που έχουν αρμοδίως από την Λάρνακα, πέραν των 50 μαθητών που έλαβαν το έντυπο αποβολής που έφερε στο «φως» ο ΑΝΤ1.

Ανέφερε μάλιστα πως οι μαθητές εμφανίστηκαν σήμερα στο σχολείο κανονικά, ορισμένοι με διαφορετικό κούρεμα, και άλλοι με το ίδιο που αποβλήθηκαν χθες. 

Εμφανίστηκε μάλιστα αφάνταστα ενοχλημένος από τις αναφορές του Υπουργού Παιδείας στον ΑΝΤ1 περί «παραπλανητικών πληροφοριών» και ότι δεν ευσταθούσαν τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς.

«Είχαμε τα στοιχεία από την αρχή, είχαμε το φωτογραφικό υλικό. Θεωρούμε ότι είτε ο Υπουργός παραπληροφορήθηκε από τους Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, είτε προσπαθούσαν για ακόμη μια φορά να συγκαλύψουν η να προστατεύσουν τον συγκεκριμένο διευθυντή» κατήγγειλε από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, δηλώνοντας ικανοποιημένος γιατί σήμερα δεν έλαβε κανείς κλήση για να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο.

Δήλωσε μάλιστα πως κατά την παρουσία του χθες στο σχολείο, δεν παρατήρησε κάποια εμφάνιση που να εκφεύγει από τα επιτρεπόμενα πλαίσια.

Εξέθεσε μάλιστα το πλαίσιο λειτουργίας των Κανονισμών του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι καταστρατηγήθηκαν εκ μέρους του Διευθυντή, τονίζοντας πως έχει ήδη παρθεί η απόφαση για να κινηθούν νομικά. 

 

7θ6υ
οι