Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολείο

Με εμφανές το αίσθημα του παραπόνου και της αδικίας εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ο 15χρονος μαθητής, του οποίου ο διευθυντής Γυμνασίου στη Λάρνακα, στέρησε το δικαίωμα απονομής απολυτηρίου με πρόσχημα το κούρεμα.

Το όνειρο ενός εφήβου να βγει απλά στην σκηνή, μπροστά σε γονείς και τους καθηγητές του, για να πάρει το απολυτήριο του, έγινε θρύψαλα, με το όλο θέμα να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Ο νεαρός μαθητής από τη Συρία, αποκάλυψε ότι το περισσότερο διάστημα του χρόνου αναγκαζόταν να λείπει από το σχολείο για να παίρνει τους γονείς του στο νοσοκομείο, μιας και είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που μιλά ελληνικά. Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις με το τέλος της χρονιάς λόγω απουσιών.

Όπως αναφέρει όμως ο ίδιος:


Έκατσα δυο εβδομάδες, δεν έβγαινα με κανέναν… πήρα καλούς βαθμούς

Και ενώ περίμενε με ανυπομονησία την ημέρα της απόδοσης απολυτηρίων, πήγε ο ίδιος από το πρωί στο σχολείο για να βοηθήσει στην τοποθέτηση των καρεκλών, ο διευθυντής του τον ενημέρωσε να μην πάει το βράδυ στο σχολείο γιατί δεν θα του επέτρεπε να βγεί στην σκηνή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που απέτρεψε στους γονείς του να πάνε μαζί του στο σχολείο, γιατί δεν ήθελε να στεναχωρεθούν όταν έβλεπαν τον διευθυντή να του κλείνει την πόρτα.

Αυτό ωστόσο που του δίνει δύναμη και ικανοποίηση, είναι η στήριξη που έλαβε από τους υπόλοιπους γονείς


Με έκανε πολύ χαρούμενο που αντέδρασαν οι γονείς και να είναι στην πλευρά μου

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως από την επίμαχη μέρα μέχρι και σήμερα, κανένας από το σχολείο δεν επικοινώνησε μαζί του.

Το περιβόητο κούρεμα

Η δημοσιογράφος του «Φιλελευθέρου» Νατάσα Χριστοφόρου, εξασφάλισε την συγκατάθεση της οικογένειας και έφερε στο «φως» φωτογραφίες και την κατάθεση ψυχής του 15χρονου μαθητή. 

Η κα Χριστοφόρου μίλησε στο «Μέρα Μεσημέρι», παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ της, αλλά και μεταφέροντας το κλίμα στην πόλη του Ζήνωνα, για ένα θέμα που έφτασε μέχρι και την πόρτα του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο.