Τηλεόραση Ραδιόφωνο
oi

Πρωτάκουστά πράγματα συνέβησαν σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς για τη μέση εκπαίδευση. 

Όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία γονέων Λάρνακας συνολικά εξήντα μαθητές αντίκρισαν την πόρτα εξόδου, εισπράττοντάς δυο μέρες αποβολή από τον διευθυντή, καθώς, όπως ο ίδιος τονίζει, το κούρεμά τους δεν ήταν το ενδεδειγμένο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας Κώστας Κώστα, εμφανώς αναστατωμένος, κατήγγειλε το περιστατικό στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», σημειώνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διευθυντής αποβάλλει μαθητές για τον ίδιο λόγο. 

«Ήταν μαθητές ακόμη και ψιλοκουρεμένοι, αυτό το μικρό καπελάκι ανεπαίσθητη αλλαγή και νομίζει ο συγκεκριμένος γυμνασιάρχης ότι θα ασχολείται με αυτό το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος. Είναι ο ίδιος που πέρσι απέβαλε του πέντε μαθητές από την τελετή αποφοίτησης και δεν τους έδωκε το απολυτήριο» 

Δεν υπήρξε καμία αποβολή, διέψευσε λίγο αργότερα ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, και με έξαλλο ύψος χρέωσε συγκεκριμένη ατζέντα και πολιτική στην Ομοσπονδία Γονέων Λάρνακας. 

«Αυτά που λέει η Ομοσπονδία Λάρνακας να έρθει να τα πει υπεύθυνα με στοιχεία να δούμε αν είναι αλήθεια αυτά που λένε διότι εμένα η πληροφόρηση μου είναι ότι δεν έγιναν αποβολές και έγιναν συστάσεις από τον διευθυντή» 

Οι αναφορές του Υπουργού Παιδείας δεν έμειναν αναπάντητες, με τον κύριο Κώστα να επιμένει πως το Υπουργείο ήταν ενήμερο για τις αποβολές. 

«Ο κ. Προδρόμου προσπαθεί να βρίσκει ένα τρόπο να αποπροσανατολίζει. Πως γίνεται να λέει ότι δεν υπήρξαν αποβολές όταν εγώ καλέστηκα και έφυγα από την δουλειά μου και πήγα στο σχολείο και είχε εκεί δέκα γονείς και παραλάμβαναν τα παιδιά τους με πόνο και θλίψη;» 

Όπως, τόνισε ο κύριος Κώστα, παρόλο που αρχικά η αποβολή των μαθητών ήταν για δυο ημέρες, μετά από παρέμβαση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανού Λούη, ο διευθυντής του σχολείου άλλαξε την απόφαση του και την μετέτρεψε σε αποβολή με αναστολή, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε αύριο κανονικά στο σχολείο, αλλά με την υποχρέωση να αλλάξουν το κούρεμά τους. 

Με ανακοίνωση του πάντως αργά το απόγευμα το Υπουργείο Παιδεία εμμένει στην άποψη του ότι δεν υπήρξε αποβολή μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο κάνοντας λόγο για εσφαλμένη είδηση.
 

Διερεύνηση ζητά η ΠΕΟΜ Λάρνακας 

Η ΠΕΟΜ Λάρνακας με ανακοίνωση καταδικάζει την στάση του Διευθυντή, Γυμνάσιου, ο οποίος, όπως αναφέρει, επικαλούμενος την εμφάνιση και τα μαλλιά μαθητών, επέβαλε αποβολές σε δεκάδες μαθήτριες και μαθητές. Προσθέτει ότι απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας, την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς όπως προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για διερεύνηση του περιστατικού και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου χρειάζεται.

Η οργάνωση των μαθητών αναφέρει επίσης ότι εξοργίζει η στάση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος έκανε αναφορά για ψευδείς κατεγγελίες των γονιών προσπαθώντας να κουκουλώσει ακόμα ένα αντιπαιδαγωγικό περιστατικό σε σχολεία.

Η ΠΕΟΜ Λάρνακας δηλώνει ότι συμπαραστέκεται σε όλες τις μαθήτριες και μαθητές και δηλώνει ότι είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα τους μέχρι την δικαίωση τους.

 

οι
7θ6υ