Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φόνος 55χρονης Λευκωσία

 

Άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της χθεσινής δολοφονίας στη Λευκωσία προσθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης, μετά και το πόρισμα της νεκροτομής που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Πλέον οι έρευνες στρέφονται στο ζήτημα της ταυτοποίησης της άτυχης γυναίκας, η οποία δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο για σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Σύμφωνα με την νεκροτομή που διεξήγε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προήλθε από:

Αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πολλαπλών τραυμάτων με νύσσον και τέμνων όργανο

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της έφερε αριθμό τραυμάτων, τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπο, σε βαθμό που να μην είναι αναγνωρίσιμο.
 

Η Αστυνομία ερευνά και επίσημα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, Χρίστο Ανδρέου, να δηλώνει πως «ευελπιστούμε ότι εντός της ημέρας θα έχουμε την ταυτοποίηση της γυναίκας αυτής». 

Την ίδια ώρα, η σκηνή του εγκλήματος παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, όπου διεξάγονται εντατικές έρευνες για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να «ξεκλειδώσει» την υπόθεση.

Σήμερα οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν και σε ένα διαμέρισμα, το οποίο φαίνεται να ήταν ο τελευταίος χρονικά χώρος διαμονής της άτυχης γυναίκας, η οποία σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για 55χρονη από την Ρουμανία. «Σκοτεινό» σημείο αποτελεί το τελευταίο χρονικά διάστημα, όπου παραμένει άγνωστο που διέμενε.

Αργά χθες το βράδυ από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας πέρασε από ανάκριση ένα πρόσωπο, για το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, ενώ σήμερα στα γραφεία θα βρεθεί άλλο ένα πρόσωπο, που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίηση της γυναίκας.

φόνος Λευκωσία

Στη διάθεση της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρικό υλικό από κατοίκους της περιοχής, ως επίσης και υλικό κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής, τα οποία εξετάζονται για να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε κινήσεις του τελευταίου 48ωρού, πέριξ του εγκαταλελειμμένου κτιρίου σε πάροδο της λεωφόρου Κένεντι.

Από ότι φαίνεται, μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας, κάτι που ωστόσο αναμένεται να δρομολογηθεί μετά και την ταυτοποίηση της σορού της γυναίκας.
 

Το χρονικό της δολοφονίας

Το κουβάρι της νέας δολοφονίας άρχισε να ξετυλίγεται, λίγο μετά τις 16:00 χθες το απόγευμα, όταν, στο σημείο μετέβη η ιδιοκτήτρια της κατοικίας μαζί με εργολάβο, αφού, σύντομα θα άρχιζαν κάποιες εργασίες.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, με την είσοδο τους στην οικία φαίνεται πως εντόπισαν κάποιες κηλίδες αίματος που τους οδήγησαν σε δωμάτιο, όπου εντόπισαν τη νεκρή γυναίκα και αμέσως ειδοποίησαν τις διωκτικές Αρχές.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, ΟΠΕ Λευκωσίας και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών έσπευσαν στην οικία για να διεξάγουν έρευνες στο σημείο. Στη σκηνή μετέβη και ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία με όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις να δείχνουν εγκληματική ενέργεια. 

Όπως φαίνεται, η γυναίκα έφερε τραύματα στο κεφάλι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος της που φαίνεται πως πιθανόν να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

φόνος Λευκωσία

Εντοπίστηκαν έγγραφα πάνω στη σορό της γυναίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, κάποια έγγραφα και τεκμήρια που εντοπίστηκαν πάνω στη σορό της άτυχης γυναίκας οδηγούν στο ότι πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 55 ετών από τη Ρουμανία. Μάλιστα, τα έγγραφα «έδειξαν» το διαμέρισμα το οποίο διέμενε η 55χρονη και οι ανακριτές μετέβησαν για έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία.

φόνος Λευκωσία

Ερωτηματικό ο τόπος δολοφονίας 

Ερωτηματικό παραμένει ο τόπος που διαπράχθηκε η δολοφονία της γυναίκας, δηλαδή, αν έγινε εντός της εγκαταλελειμμένης οικίας ή σε άλλο σημείο της περιοχής. Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, κοντά στην πόρτα της κατοικίας εντόπισαν κηλίδες αίματος, γεγονός που οδηγεί τους ανακριτές να διερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες ή ο δράστης να μετέφερε τη σορό στη συγκεκριμένη οικία, όπου, την εγκατέλειψε στην οικία.

Σήμερα στις 09:30 αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία επί της σορού της άτυχης γυναίκας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

φόνος Λευκωσία

*Φωτογραφίες: Mattpress